Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

318 streptronik

Witam gdzie jest jak jest bagnet stanu oleju w skrzyni biegów jak sprawdzic stan ? i drogie pytanie podczas zapalania autka jak jest zimny pod maską słychac jakby sie załączał jakis dodatkowy silniczek po czym po około 10 min sie wyłacza :) co to jest

Pozdrawiam wszystkich fanów slicznotek :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Nie ma w skrzyni bagnetu.Poziom sprawdza się wykręcając korek z boku skrzyni.Silnik musi pracować skrzynia na N, powinno delikatnie się przelewać przy automacie w manualu sprawdzasz z wyłączonym silnikiem.To co burczy to może webasto? Edytowane przez Kruk
Opublikowano
z tym olejem to ostrożnie kolego jaką masz skrzynię ? ale czuję na99% że masz olej którego się nie zmienia ... pamiętaj to nie żarty zle coś zrobisz drogo cię to będzie kosztować :arrow: :cry2: tak będziesz płakał. czytałem wiele o tym i pisałem z wieloma ludzmi , którzy przekazali mi wiele cennych rad :!: temat jak ocean głęboki :mad2: . moje pytanie do ciebie - co z nią nie tak że chcesz tam zaglądać :?: :!:
Opublikowano
jesli po sciagnieciu nogi z hamulca auto ciagnie do przodu i po wrzuceni wstecznego auto na prostej ciagnie do tylu to to jest dobry stan oleju i ok jesli tak nie ma to jest nie odpowiedni stan mam kolege wBMW itak mi to opisal .Pozdrawiam :cool2:
Opublikowano
Po puszczeniu hamulca ciagnie do przodu jak i do tyłu ale wydaje mi sie ze podczas zmiany biegu przy szybszym ruszeniu z 1na 2 ma jakies 1 1,5 sekundy opóznienia tak jak by zastanawiał sie który bieg załadowac :( i myslalem sobie ze to moze byc mało oleju w skrzynce :( a moze to tak ma byc ?

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

Opublikowano
jak zimny silnik to może .

No raczej nie na zimnym silniku:( a te 1,5 sekundy moze zabraknac kiedys mi na skrzyzowaniu:(

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Moderatorzy
Opublikowano
Po puszczeniu hamulca ciagnie do przodu jak i do tyłu ale wydaje mi sie ze podczas zmiany biegu przy szybszym ruszeniu z 1na 2 ma jakies 1 1,5 sekundy opóznienia tak jak by zastanawiał sie który bieg załadowac :( i myslalem sobie ze to moze byc mało oleju w skrzynce :( a moze to tak ma byc ?

Zmień olej w skrzynce i zresetuj adaptację ASB.Jeśli w oleju zobaczysz nawet drobne opiłki to skrzynia i tak do roboty.

Nie słuchaj opowieści o wiecznym oleju w ASB!!Ja wymieniam olej w każdym automacie który posiadam i jeszcze nigdy mnie żaden nie zawiódł.

Opublikowano
od automatów jest jeden człowiek w naszym klubie BMW , który może ci doradzić i dzięki niemu moja automatyczna skrzynia żyje :!: także zastanów się kogo rad słuchasz bo to ty zapłacisz jak skrzynia ci padnie :!: nie oni :roll: słuchaj napisz mi dokładnie jaki model skrzyni masz on jest na skrzyni na metalowej plakietce o określonym kolorze kolor też napisz jaki to mogę ci pomóc jak chcesz i powiedzieć coś o oleju i innych ważnych sprawach bo mam bardzo dużo dokumentacji o automatach . jeśli chcesz dla mnie to bez różnicy :twisted2:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Hehe... doradzaj dalej a skrzynka niech odejdzie do krainy wiecznych łowów.
Opublikowano (edytowane)
Hehe... doradzaj dalej a skrzynka niech odejdzie do krainy wiecznych łowów.'' GURU z ciebie :lol: :?: podstawa to znać model skrzyni a nie zaraz olej , opiłki i nie wiadomo co zaraz a! przecież tarczki mogą być spalone ... tak wszyscy zaraz piszą a to może nawet nie być wina skrzyni :!: ludzie zastanówcie się :clap: podstawa to ogólne oględziny . masz wycieki ? jaki przebieg ? który rok auta? czy było coś robione w skrzyni ? kiedy zaczęło to się robić ? i wtedy można się rozglądać celem znalezienia przyczyny Edytowane przez krystian
  • Moderatorzy
Opublikowano
Hehe... doradzaj dalej a skrzynka niech odejdzie do krainy wiecznych łowów.'' GURU z ciebie :lol: :?:

Nie guru kolego ale zauważ że różnimy się tym że ja wymieniam olej i automaty mi służą niezawodnie a Ty chcesz wymienić swoja skrzynkę na manuala :duh:.Więc co jemu też ta w końcu doradzisz?? :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano
nie znasz powodu wymiany ! a mam automat 5 lat ten sam i śmiga równo

Znam powód wymiany przecież napisałeś że "czasami automaty tak mają" więc nie dajesz sobie rady a doradzasz innym :cool2:

Opublikowano
jak zimne to mogą zmieniać wolniej pytałem czy na zimnym :!: :clap: dodam że jestem też tego zdania co ty że oleje nie są wieczne i lepiej zmienić ale trzeba to zrobić naprawdę dokładnie bo można temat bardziej pogorszyć
  • Moderatorzy
Opublikowano
jak zimne to mogą zmieniać wolniej pytałem czy na zimnym :!: :clap: dodam że jestem też tego zdania co ty że oleje nie są wieczne i lepiej zmienić ale trzeba to zrobić naprawdę dokładnie bo można temat bardziej pogorszyć

:cool2: :cool2: