Skocz do zawartości

Inspekcja I, II interpretacja wskazań BC

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według książki serwisowej, jeśli pokazuje się zegarek razem z dystansem do przeglądu, to oznacza że został przekroczony termin wymiany płynu hamulcowego.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Według książki serwisowej, jeśli pokazuje się zegarek razem z dystansem do przeglądu, to oznacza że został przekroczony termin wymiany płynu hamulcowego.

W książce mam wpisane że wymieniony płyn hamulcowy http://images38.fotosik.pl/55/1a117bb51d21893fmed.jpg czyli nie skasowali inspekcji :worried: :mad2:

Opublikowano

W książce mam wpisane że wymieniony płyn hamulcowy http://images38.fotosik.pl/55/1a117bb51d21893fmed.jpg czyli nie skasowali inspekcji :worried: :mad2:

Zegarek to płyn hamulcowy i chlodniczy....

Opublikowano
Jestem po Inspekcji II, nie wiem czy to normalna procedura, ale przegląd trwał, uwaga... 5,5h :duh: Wypiłem 10 kaw i omal nie zasłabłem, a płynu hamulcowego nie wymieniałem, bo zrobił to salon BMW w De. Mechanicy w ASO cierpią na katatonię czy jak?

Czas to pieniądz :)! a dwie kawy na godzine to nic wiele :)

A jaki koszt wogóle wyszedł?

Opublikowano

Ta... dwie kawy na godzinę, ale jak bym wiedział że stracę cały dzień (dojazd do ASO zajął mi 1,5h w jedną stronę), to bym jakoś zaplanował czas na swoją pracę.

Cena nie jest tajemnicą, choć robiłem wszystko, aby zredukować budżet.

INSPEKCJA II - robocizna 486,78 zł

Zakupiłem w ASO tylko płyn chłodzący + filtr oleju, reszta części moja czyli:

1) olej

2) filtr powietrza

3) mikrofiltr

4) świece

Niestety okazało się że wymiana płynu chłodzącego jest dodatkowym zleceniem i krzykneli 208,62 zł. Reasumując robocizna wyszła 695,40zł

Opublikowano
Ta... dwie kawy na godzinę, ale jak bym wiedział że stracę cały dzień (dojazd do ASO zajął mi 1,5h w jedną stronę), to bym jakoś zaplanował czas na swoją pracę.

Cena nie jest tajemnicą, choć robiłem wszystko, aby zredukować budżet.

INSPEKCJA II - robocizna 486,78 zł

Zakupiłem w ASO tylko płyn chłodzący + filtr oleju, reszta części moja czyli:

1) olej

2) filtr powietrza

3) mikrofiltr

4) świece

Niestety okazało się że wymiana płynu chłodzącego jest dodatkowym zleceniem i krzykneli 208,62 zł. Reasumując robocizna wyszła 695,40zł

Jednak godzine pracy da się rożciągnać na 5,5h :). Wkońcu jest ich tam jak p... więc muszą się z czegoś utrzymywać. Skąd ja to znam :mad2: dlatego tam jeżdzę tylko po części jak niema zamienników.