Skocz do zawartości

525d mimo wym. świec dalej zle chodzi po odpaleniu!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z którym nie moge sobie poradzic dlatego potrzebuje Waszej pomocy.

Pisałem pare dni temu ze rano gdy odpalam auto chodzi nie równo jakby nie chodził na wszystkich garach i dymi na biało,trwa to z pare sekund,dziwi mnie też to dlaczego kontrolka od swiec pali sie tylko przez dosłownie sekunde.

Pisaliście aby zmienic swiece żarowe,zmieniłem swiece i dzisiaj rano było to samo.

Czy jest jakaś możliwosc ze do nich w ogóle nie dochodzi prąd???

I czy ta kontrolka ma sie palic tak krótko???

PROSZE O JAKĄŚ POMOC

Opublikowano
jesli chodzi o kontrolke swiec to masz ok ! przy tej temp. powietrza swieci ok 1-2 sek, ale juz przy -15 pali sie ok 6 sek . wlasciwie przy ok 0 stopni na zewn. swiece sa zbedne , u mnie nie pala 2 swiece i przy -18 pali na dotyk ,oczywiscie po zgaszeniu kontrolki.wtedy to przez 2-3 sek chodzila troszke nierowno. natomiast u ciebie jesli chodzi nierowno przy tej temp. zewn. to masz cos innego !! tym bardziej ,ze piszesz iz zakopci na bialo przy odpalaniu , moze olej scieka przez uszczelniacze zaworowe ? wtedy moze byc problem z zaplonem na cylindrach i z tego powodu wystepuje nierowna praca . pozdrawiam
Opublikowano
pomierzyc cisnienia na cylindrach , aczkolwiek jesli pali ,a wibracje sa tylko chwile, skupil bym sie na uszczelniaczach zaworowych, tak mysle , moze sklad mieszanki rozruchowej ? no ale wtedy by nie kopcil na bialo .
Opublikowano

Wtrysków jeszcze nie sprawdzałem,kopci na biało tylko chwile po odpaleniu z rana,potem w ciągu dnia jest juz ok nawet jak wystygnie.

A może byc tak ze napięcie nie dochodzi do swiec???

Opublikowano

W jednym z tematów było napisane ze może to byc przekaznik do swiec,podobnież znajduje sie on obok filtra kabinowego od strony pasażera,nie moge go tam znalezc...

Podpowiedzcie cos.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja uwazam, ze podstawa to diagnostyka komputerowa - wymieniales swiece bez sprawdzenia na kompie czy w ogole musisz je wymieniac?

jesli nierowno pracuje silnik, to moga byc np. wtryski - tu znowu: diagnostyka komputerowa

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

hej

przekaznik od swiec jest pod filtrem kabinowym [tym od strony pasazera] musisz sciagna wszystkie plastiki i pod spodem jest puszka z kompem etc sam aktualnie przerabiam ten temat

to ze troche kopci na bialo rano to chyba normalka - para wodna z ukl wydechowego no chyba ze ci kopci non stop to juz cos nie tak

tak jak koledzy pisza jedz na kompa to bedziesz madrzejszy

pozdr

Opublikowano
Zgadza sie.Przed kupnem auta pojechałem nim na sprawdzenie do ASO,komputer nie wykazał błędów a jak zapytałem sie o wtryski odpowiedziano mi ze są ok!!!
Opublikowano
jedz najpierw na komputer , niech przeprowadzą diagnostyke, może cos wykaże i niech podadzą wartości wtrysków jak pracują , potem je podaj na forum