Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaka pojemnosc maja nasze baki? byly jakies rozne? ostatnio gdzies znalazlem ze 50l ale nie jestem pewien.

moze ktos sie jeszcze orientuje przy ilu litrach powinna sie zapalic rezerwa? (w Z3M :) )

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W mojej non M rezerwa zapala sie przy 8 litrach.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W instrukcji jest napisane, ze 51 litrów, a rezerwa świeci od 8 litrów.
Opublikowano
ostatnio na rezerwie zrobilem 200km... i dojechalem nawet do stacji tak wiec nie wiem o co biega z moim autem :D
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ostatnio na rezerwie zrobilem 200km... i dojechalem nawet do stacji tak wiec nie wiem o co biega z moim autem :D

Na pewno wiesz, ze zetki borykają się z problemem niedokładnych wskazników poziomu paliwa....

Opublikowano
tak wiem wiem :D problemow nie mam to bylo jednorazowo, tak wiec pewnie sie cos powiesilo :D
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Siema. Przeszukałem forum za tym przeklętym wskaźnikiem ale nie udało mi się znaleźć. Mam tak: dopuki leję za 1 kreskę po rezerwie wszystko ok. Jak spadnie poniżej tej krechy to już moment zeskakuje na połowę rezerwy i na zero. Da się coś zrobić z tym wskaźnikiem czy wymiana ?

Pzdr

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
Siema. Przeszukałem forum za tym przeklętym wskaźnikiem ale nie udało mi się znaleźć. Mam tak: dopuki leję za 1 kreskę po rezerwie wszystko ok. Jak spadnie poniżej tej krechy to już moment zeskakuje na połowę rezerwy i na zero. Da się coś zrobić z tym wskaźnikiem czy wymiana ?

Pzdr

Raczej wymiana. Ale twoj stary chetnie bym przyjal na zapas :mrgreen: .

Jak chcesz cos poprobowac sie pobawic co i tak raczej nie da efektu to sprobuj wyczyscic styki plywak/wtyczka i popryskaj je czyms polepszajacym kontakt elektryczny np. elektrosolem, zas plytke potencjometru w zbiorniku popryskaj sprayem czyszczacym potencjometry (nazywa sie kontakt PR np.) . O takich praktykach byl nawet jakis oficjalny PDF BMW - szczegolnie o poprawianiu przewodnosci stykow.

Mozesz tez sprobowac wlac do baku srodek czyszczacy uklad paliwowy Techron - jak nie chcesz nic rozbierac - tylko nie wiem czy go dostaniesz w PL . Jak sie dowiadywalem i nie znalazlem. A amerykance twierdza ze czasami jego aplikacja cos poprawiala w kwestii dzialania wskaznika.

Ostatnia mozliwa metoda jest odlaczenie akumulatora na chwile - np. 5 minut, w tym czasie przekrec kluczyk zeby sie napewno kondensatory z resztek pradu wyladowaly. Podlacz aku. To zwykly "reset" elektroniki, czasami tez podobno cos daje.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Heh piotres jak zwykle profeska :-D zrobili by Cię tym modem. Widziałem gdzieś foty chyba w Twoim temacie ale nie jestem pewien, dojście do tego pływaka jest za siedzeniem pasażera ? muszę ściągać tapicerkę ?

thx

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
Heh piotres jak zwykle profeska :-D zrobili by Cię tym modem. Widziałem gdzieś foty chyba w Twoim temacie ale nie jestem pewien, dojście do tego pływaka jest za siedzeniem pasażera ? muszę ściągać tapicerkę ?

thx

fotel pasazera dajesz na max do przodu i odchylasz na max do przodu. tam w wykladzinie jest takie wytloczenie cos w ksztalcie polokregu. Spojrz czy w tym rowku jest slad po cieciu nozem - jak jest to odchyl tylko wykladzine, potem odkrecasz blaszana klape - jest na wkrety. Tzn. jak juz ktos tam kiedys grzebal to wykladzina jest przecieta tam. Jesli nie - to jak chcesz sie tam dostac to musisz ja przeciac w tym rowku - bmw troche glupio pomyslalo z tym cieciem wykladziny, wg mnie powinna byc jakas plastikowa klapa zeby ja odkrecac aby sie dostac do plywaka ale co zrobic ...trzeba ciac ;/ .