Skocz do zawartości

PROBLEM Z HAMULCEM ABS DZIWNE ZACHOWANIE CO JEST?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no właśnie i miałem bardzo duży problem z wyjęciem. Tak duży że czujnik musiałem kruszyć kawałek po kawałku aż uszkodziła sie koronka. Ale czy napewno koronka nie jest zdejmowana z pisaty?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
... zanim zapala sie kontrolki abs i asc to przy hamowaniu abs odbija nawet jak nie jest slisko :/ tyle ze tym razem odbija juz przy lekkim przycisnieciu na pedal hamulca :/ ...

Miałem dokładnie te same objawy jak wymieniłem tylny prawy czujnik na tani zamiennik z Allegro. Widocznie był trafiony, bo po wsadzeniu markowego (FEBI) problem znikł.

Na komputerze podłączonym w czasie jazdy było widać że ten tani czujnik nie trzyma prędkości, to znaczy pokazuje taką jak na pozostałych, ale co chwila spada i wraca spowrotem. Generalnie nie polecam tych tanich zamienników.

Pozdrawiam

Edytowane przez big0s
Opublikowano
koles wsadzil mi nowy czujnik i autko dalej nie dzialalo jak nalezy wiec wsadzil stary i autko caly dzien jezdzi DOBRZE! sam sie chyba naprawil :/ ciekawe? narazie czekam az znowu sie cos zaswieci
hej,pisalem kiedys juz komus to samo ale mialem taki sam przsypadek i mnostwo fachowcow,ale pojechalem do takiego warsztatu ktory cieszy sie w polodniowej szwecji,slawa koles przeczyscil dokladnie wszystkie czujniki czy jak on to nazywal sensory i po klopocie mowil tez ze to jest najczestsza przyczyna takiego zachowania auta,a komputer tak samo pokaze blad na brudnym sensorzejak by byl uszkodzony dla kompa to jedno,po zatym piszesz ze wlozyles stary i dzialla,moze byl czystszy?niewiem dokladnie w ktorym miejscu czysci sie ten sensor ,niepatrzylem ale czyscil jakims plynem na spirycie o wyczulem :D sprobuj stawiam 999%ze to jest to :D
Opublikowano
No witam po dłuższej przerwie. Moje perypetie świecącego się ABS i ASC. Otóż, zacząłem garazowac samochód i problem zniknął. Tak więc... wiele tych awarii w okresie zimowym, przy dniach ciepłych i nocach mroźnycxh bierze się wg mnie z ... wieku samochodu i luzach na połączeniach, które potrafią źle znosic takie duze zmiany wigotności. No cóż, trzeba się z tym teraz bujac;]
Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny