Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i stalo sie :) Od wczoraj w moim garazu stoi piekne Z3 2,8 Roadster. Najwazniejsze, ze udalo mi sie znalezc auto w bardzo dobrym stanie (kilka drobiazgów do zrobienia). Samochód ma kolor srebrny i praktycznie kpl. wyposazenie. Jedyne czego brakuje to palakow ( nie wiem czy jest szpera):( no ale biorac pod uwage stan innych ktore ogladalem to nie wypada wybrzydzac. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow Z3 i z niecierpliwoscia czekam na wiosne :)
Opublikowano

Wklej fotki :) No i opisik by sie przydal - ktory rok ?

A czy jest szpera latwo sprawdzic- wylacz asc, stan tak by jedno kolo stalo na luzej nawierzchnii - np. zanieczyszone pobocze , a drugie na suchym asfalcie, rusz troche z wiekszym gazem, wysiadz z samochodu i zobacz czy na asfalcie zostala czarna kreska, jesli tak to masz szpere :mrgreen: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
moze to glupie pytanie ale... jak wstawic foto na forum?? widzialem taki temat w ktorym wklejaliscie fotki swoich aut. Co do spradzania szpery to teraz nic nie bede sprawdzal. Mysle ze conajmniej do marca-kwietnia auto zostanie w garazu. W przyszlym tygodniu jade tylko na SKP (oczywiscie jak nie bedzie padac i nie beda sypac sola) sprawdzic luzy i hamulce na rolkach, pozniej zajme sie ewentualnymi naprawami i przygotuje je do sezonu.
Opublikowano
Znam ją, była co jakiś czas na allegro wystawiana chyba z rok albo dłuzej ;) gdyby nie czerwona skóra była by ideal ale to kwestia gustu wiadomo ;) Fajnie, że białe kierunki i felunek też zacny ;)
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
to musiala byl wczesniej zanim ja zaczalem szukac bo na aukcji pojawila sie w niedziele a w srode wieczorem stala juz u mnie w garazu. Dziwne troche ze tyle czasu stala bo jej stan jest naprawde bardzo dobry (przynajmniej do tego co mialem okazje ogladac) wiec dziwie sie ze przez tyle czasu nie znalazla kupca choc moze wtedy cena byla inna
Opublikowano
Ona wlasnie była wystawiana co jakiś czas z przerwami ;) ,ale własnie dość długo...Też sie dziwiłem że nikt jej tak długo nie bierze na fotach wygląda na igłe ;) a cena cały czas była w okolicach 30tys.
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
i cale szczescie ze nikt jej nie wzial bo wtedy ja bym jej nie mogl kupic :mrgreen: Powiem tak: nie jest igla (bo igly sa w salonach albo u maniakow i kolekcjonerow ale za kilka tygodni bedzie w stanie zblizonym do igly) ale jest naprawde w bardzo dobrym stanie. Gdy ja zobaczylem na zywo to dlugo sie nie zastanawialem i poki co jest megazadowolony. Do zrobienia kilka drobiazgow a koszt nie powinien przekroczyc kilkuset zlotych :norty:
Opublikowano

Ja swoja kupilem w kwietniu 2008, a ta co Ty ja kupiles pojawila sie 3 dni przed tym jak ja zakupilem moja, i byla wtedy za 37.900 zl . Cena wtedy w porownaniu do innych ofert byla wiec wygorowana i srebrne zetki wogole mnie nie interesowaly szczerze mowiac (jakos nie lubie zbyt tego koloru) wiec nie zainteresowala mnie wtedy .

Gdyby jeszcze miala palaki i byla czarna - to by byla idealem :cool2: :cool2: . Ale i tak jest superowa - bordowe skorki to jest to :cool2: .

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Gratulacje, niech Ci służy.

Zime wykrzystałem, żeby swoją Smoczyce doprowadzić do stanu "malina". Zawieszenie, amortyzatory, nabicie klimy, pokrywa zaworowa, tarcze hamulcowe...

Sezon juz nadchodzi pomału, a ja juz nie mogę się doczekać aż spuszczę dach. :dance:

Pozdrawiam,

Opublikowano

Ja jestem w trakcie doprowadzania mojej zety do stanu idealnego. Tak jak pisalem wczesniej jest do zrobienia kilka drobiazgow. Bylem na SKP i zawieszenie jest jak najbardziej ok!! zadnych luzow, amorki wporzadku, hamulce dzialaja poprawnie (do wymiany klocki na tylnej osi), reczny rowniez. Z powodu ciaglego braku czasu dotad uporalem sie z:

-niedzialajacym podnoszeniem i opuszczaniem fotela pasazera

-olej i filtry tez juz sa wymienione

-antena do CB radia jest w trakcie montażu (oczywiscie wszystkie kable beda szly pod tapicerka) fotorelacja ponizej

http://img262.imageshack.us/my.php?image=dscn1012kc0.jpg

http://img204.imageshack.us/my.php?image=dscn1013zw3.jpg

Do zrobienia pozozostalo jeszcze poskladanie tapicerki, montaż CB, wymiana radioodtwarzacza, zalozenie jakiegos zabezpieczenia antykradziezowego, wymiana klockow z tylu oraz na deser zostawiam sobie dokladne wymycie i zaimpregnowanie dachu (preparat caramba lezy juz w schowku) oraz konserwacje skory odpowiednim preparatem. Mam rowniez pytanie: czy ktos wiek jak zdemontowac oslone progu zaznaczona na ponizszym zdjeciu?? ja domyslam sie ze trzeba mocno pociagnac w gore ale cos nie chce isc a nie chce nic urwac i polamac

http://img204.imageshack.us/my.php?image=121tf7.jpg

Opublikowano
Co do tej oslony progu to ciagniesz (palcami , bez uzycia narzedzi) za wewnetrzna krawdz tej listwy - praktycznie trzeba ciagnac ile sil ;) . Powinny puscic spinki (sa 3 szt.) a nie ich rynienki w tej listwie :cool2: , ale gwarancji nie ma ;) . Mozna tez sprobowac podwazac grubym wkretakiem od strony uszczelki, tylko uwazaj zeby nie uszkodzic uszczelki lub nie pozaginac tego plastiku .
Opublikowano
dzieki za rade!!! poradzielm sobie bez wyciagania tego plastiku. Auto poskladane i dzisiaj zaliczylem pierwsza jazde bez dachu!! W Bydgoszczy swiecilo slonce wiec opuscilem dach, ogrzewanie na maxa czpka, rekawieczki i podgrzewanie foteli wlaczone i byl wypas :):) nawet nie czulem zimna :):)