Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z radiem, a konkretnie z wyswietlaczem, poprostu gaśnie, radio cały czas gra a wyświetlacz się wyłącza. Wyłączam radio, włączam i przez jakiś czas się świeci potem znowu gaśnie. Nie ma żadnych powypalanych sektorów, wszystko świeci w porządku, no dopóki się nie wyłączy oczywiście.

Co to może być, bo chyba nie kwestia podłączenia radia, bo nigdy nie było wyciągane, możliwe że radio sie pieprzy??

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Kolego miałem taki problem i jak dobrze poszukasz to znajdziesz na forum troche żeczy o tym ale napewno sprawdż przewody z tyłu radia czasem zdarza sie że sa lużne. najlepiej to :search: na forum
Opublikowano
właśnie, już kiedyś o to pytałem, ale dalej nie mam pojęcia jak się wyciąga radio, może ktoś podpowiedzieć
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Ściągnij gumową gałkę potencjometru głośności. Zobaczysz tam (tuż nad nim) miejsce na śrubokręt płaski bądź imbusik (w zależności od modelu). Delikatnie przekręć i radio wyskoczy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

u mnie też coś takiego sie działo (tzn. gasł wyświetlacz radia, a radio

dalej grało) i poradziłem sobie z tym problemem w dość prosty sposób - sprawdziłem bezpieczniki. Okazało się, że bezpiecznik od radia był lekko zaśniedziały a w dodatku delikatnie wyskoczył. Wyczyściłem, poprawiłem bezpiecznik i od tego czasu problem sie nie powtórzył.

Pozdrawiam