Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie bo szukam BMW coupe. Czy jest sens kupować bmw e36 1.8IS czy raczej ponad 2.0?? Dodam że będzie to moje pierwsze autko i OC będzie mnie troszkę kosztowało, wiecie może czy zmieszcze się w granicy do 2tys jeśli kupię np 2.5???

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano
bmw e36 1.8IS czy raczej ponad 2.0?? Dodam że będzie to moje pierwsze autko... czy zmieszcze się w granicy do 2tys jeśli kupię np 2.5???

to jakie Ty chcesz kupić auto do 2 tys? :mad2:

co do silnika to jest pełno dyskusji na forum...

jeśli pierwsze auto to zastanów się nad 1,6 tak na wszelki wypadek żeby nie kusic losu...

Opublikowano

Może weż pod uwaę najpierw takie rzeczy jak zakup auta (koszta) oraz utrzymanie.

Ile masz przeznaczone na zakup :?: Policz sobie czy będzie Cię stac na benzynę i części.

Łatwiej będzie doradzic co dla Ciebie będzie lepszym rozwiązaniem.

Krispl chyba chodzi tu o to czy za 2 tyś wyrobi się z OC :mrgreen:

Myślę że nawet jeśli nie masz wieku i będziesz płacił 100% skłądek to do poj 2l wyrobisz się z OC z kwotą 1 tyś. Jeśli się mylę to poprawcie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Za 2 tyś to może dobry rower kupię :wink:

na samochodzik chce wydać do 20tyś, 1,6 w takiej budzie to jest samobójstwo

Opublikowano
Krispl chyba chodzi tu o to czy za 2 tyś wyrobi się z OC :mrgreen:

no faktycznie :D

składka podstawowa w niektórych TU za poj. powyżej 2.0 wynosi ok 1200 - 1600 plus jak masz prawko krótko to pewnie 30% i za wiek może być nawet 50 % zwyżek, także może być problem ze zmieszczeniem się w 2 tys za OC.

Opublikowano

UU stary to Ty tu palisz z grubej rury :mrgreen:

A myslałem że napiszesz że masz 5 tyś ichesz kupic 328 igłę :lol:

Cóż w tej kwocie możesz sie pokusic o ładną nawet 2.5 lub nawet 2.8 :!:

Pytanie tylko czy potrzebny Ci taki silnik :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Osobiście proponuje minimum 2.0

Sam jeżdżę już drugą e36 1.8, prawdę mówiąc szukając ostatniej e36 chciałem znaleźć coś powyżej 2.0 jednak egzemplarze, którymi byłem zainteresowany były albo sprzedane albo po obejrzeniu nie nadające się do kupna, no i padło na 1.8 gdyż była "zdrowa" :). Generalnie poszukaj na spokojnie jakiegoś auta z minimum 2.0 i na pewno będziesz zadowolony :wink:

Opublikowano
Za 2 tyś to może dobry rower kupię :wink:

na samochodzik chce wydać do 20tyś, 1,6 w takiej budzie to jest samobójstwo

W miarę dobrą ramę, chyba że rower też używany :wink:

Jak jeździsz mało, to nie kupuj mniej jak 2.0 - lepiej więcej. Oczywiście 1.8 też da się jeździć i też daje to dużą przyjemność - lepiej zadbane R4 niż zajechane R6 - ale prawda jest taka, że ja żałuję swojego wyboru. Nie zmieniłem na R6 tylko dlatego, że sporo w niego wpakowałem - kasy i wysiłku - i teraz szkoda się rozstawać...

Opublikowano

a ja powiem tak albo 1.8is albo 2.3, 2.5, 2.8

wg mnie nie ma sensu kupowac 2.0 tylko ze względu na dźwięk bo różnica w osiągach jest prawie niezauważalna natomiast w spalaniu dośc duża, 318is w mieście zmieścisz się spokojnie w 10l natomiast 2.0 12-13 to minimum

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 1:01 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

a ja powiem tak albo 1.8is albo 2.3, 2.5, 2.8

wg mnie nie ma sensu kupowac 2.0 tylko ze względu na dźwięk bo różnica w osiągach jest prawie niezauważalna natomiast w spalaniu dośc duża, 318is w mieście zmieścisz się spokojnie w 10l natomiast 2.0 12-13 to minimum

a 323 (2,5) 12-13 :twisted2: :twisted2: :twisted2: a koni duzo wiecej :norty: :norty:

Opublikowano

Jako użytkownik 4-cylindrowca - zdecydowanie polecam 6-cylindrowca :lol:

1.8 też ma swoje zalety, ale nawet najlepszy tłumik sportowy w 1.8 nie odda dźwięku 6 garów.

A tak trochę poważniej, to owszem jeżeli znajdziesz 1.8 ładne i zdrowe to przecież też będziesz jeździł, ale jak znajdziesz ładne i zdrowe 2,5 to już będziesz latał :lol:

Pozdro!

RWD Rulez!
Opublikowano

wg mnie nie ma sensu kupowac 2.0 tylko ze względu na dźwięk

Roznica jest nie tylko w dzwieku - przede wszystkim w kulturze pracy.

Ale to prawda, jezeli juz 320i, to lepiej kupic 323i/325i/328i.

Z tym, ze latwiej znalezc niezajedzone 320i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i