Skocz do zawartości

otwieranie bagażnika w sedanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko do właścicieli E46 w sedanie:

czy z kluczyka możecie otworzyć bagażnik i pokrywa się podniesie czy trzeba ręcznie ja do góry pociągnąć ?

ja mam kombika i mi odskakuje szyba po otwarciu z pilota, a po przeprogramowaniu podobno może otwierać zamek całek pokrywy,

a ostatnio jechałem ze znajomym ale on ma E60 (sedan)i u niego po otwarciu z pilota kufer sie sam podnosi - w sumie super sprawa, nigdy o tym nie myślałem, dlatego moje pytanie czy seria 3 też tak ma czyto tylko zarezerwowane dla wyższych modeli (podobno w starej %-E39 tez tak było)

pozdr

Opublikowano

u mnie tylko otwiera zamek, a pokrywa sie unosi tylko z centymetr, reszte musze sam podnieść

teleskopy są dobre, nie opada mi pokrywa nawet jak jest w położeniu środkowym, dopiero jak juz jest nizej to sama opada

Opublikowano
u mnie tylko otwiera zamek, a pokrywa sie unosi tylko z centymetr, reszte musze sam podnieść

teleskopy są dobre, nie opada mi pokrywa nawet jak jest w położeniu środkowym, dopiero jak juz jest nizej to sama opada

I tak ma być.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A czy ktoś z Was słyszał może czy jest możliwość zrobienie klapy tylnej tak aby się sama otwierała jak w e60?
Opublikowano
A czy ktoś z Was słyszał może czy jest możliwość zrobienie klapy tylnej tak aby się sama otwierała jak w e60?

A nie ma przypadkiem różnicy w budowie zawiasów pomiędzy tymi modelami???

Czy nie jest tak, że E60 ma długi zawias wchodzący w komorę bagażnika, i tam znacznie łatwiej jest wykombinować aby klapa się otwierała - wystarczy spręzyna, która wypchnie zawias po otwarciu.

W E46 są krótkie zawiasy a wątpię aby silniejszy siłownik zadziałał od samego początku i zdołał wypchnąć klapę tuż po jej odskoczeniu.

Spróbować można.

Pzdr,