Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem nastepujący bmw e39 3.5 benz. 99r

Po wymianie skrzyni biegów (automat) brak biegów

Skrzynia wchodzi w tryb awaryjny brak jakiejkolwiek reakcji

olej jest

Na kompie odczytuje bledy:

015 Presure actuator EDS, total current

059 Stall speed

Czy spotkaliscie sie juz z czyms takim

Prosze o jakies wsparcie:)

Opublikowano
Czym prędzej oddaj tą skrzynie tam gdzie kupiłeś. Jeżeli nie masz innej gwarancji, to istnieje tzw rozruchowa, a ta się nie sprawdziła. Nie wiem co oznaczają te błędy, ale wiem jedno, problemy.
Opublikowano
Witam, mialem ten sam problem tylko w innym aucie ale tez automat po prostu filtr w skrzyni byl do wymiany ,tak samo wskoczyla na tryb awaryjny ale mi pomoglo chwilowe zatrzymanie i zgaszenie silnika po jakims czasie znowu to samo .Jak wymienilem filtr usterka ustapila.Nie wiem czy to ci cos pomoze bo to bylo w audi a6 tiptronic. pozdrawiam
m3GreenHell
Opublikowano
Nie możemy Ci pomóc tu na forum. Problem z ASB polega na tym, że nawet wybitny fachowiec w tej dziedzinie nie jest w stanie nic zrobić, dopóki skrzyni nie rozbierze. To jest jedyna możliwosc zdiagnozowania i ewentualne naprawa skrzyni. Oby to nie było nic poważnego. Pozdrawiam.