Skocz do zawartości

Jakie opony ziomowe - Ultra Grip 225/50/17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dealer mi proponuje coś takiego do E60. Jest na to jakaś promocja. Czy ktoś zna te opony? Ja mam te opony w innym (chyba UG 6) samochodzie i nie są za ciche, ale być może ten nowe w połączeniu z wyciszeniem E60 będą już ok?

pozdrawiam

Kal

Opublikowano
Witam,

Dealer mi proponuje coś takiego do E60. Jest na to jakaś promocja. Czy ktoś zna te opony? Ja mam te opony w innym (chyba UG 6) samochodzie i nie są za ciche, ale być może ten nowe w połączeniu z wyciszeniem E60 będą już ok?

pozdrawiam

Kal

Tak, przy okazji. Do mojego auta dostałem "w prezencie" od dealera dodatkowe aluminiowe felgi, któe nie są przystosowane do runflat (ale są oferowane do e60 przez bmw). Kupiłem do tego Dunlopy 3d poza ASO i zamontowałem też poza ASO (zwykłe, nie runflat) i są super. Co ciekawe nie czuje różnicy w komforcie, jest twardo jak było ;) .

Przeczytałem natomiast ostatnio w poradniku AŚ (wiem wiem że auto-świat to motoryzacyjne "życie na gorąco"), że w większosci saochodów przystosowanych do RF nie powinno montować się innych opon ze wzgledu na to, że nastawy zawieszenia są przygotowane pod RF. Czy dobrze myślę, ze jeśli nawet ASO oferuje taie felgi pod zwykłe opony to w e60 równie dobrze można stosować zwykłe opony?

Opublikowano
No jak zwykle Auto Świat się popisał. O jakie nastawy mu chodziło to nie wiem, bo nie istnieje coś takiego pod RFT. BMW owszem montuje w 5 runflaty, ale równie dobrze można tam zamontować zwykłe opony bez żadnej szkody. By było jaśniej to popatrz sobie na nalepkę z dopuszczalnymi oponami (framuga drzwi od kierowcy) - tam nie ma nic o RFT.
Opublikowano

Witam

Rowniez przeczytalem ten artykul w AS o RF, i tez tak sie zastanawialem czy oby oni jakis bajek nie pisza :roll2: , ze zawieszenie inne, ze felga inna do opon RF :!: :?: - o co tu chodzi :?:

Tak, przy okazji. Do mojego auta dostałem "w prezencie" od dealera dodatkowe aluminiowe felgi, któe nie są przystosowane do runflat (ale są oferowane do e60 przez bmw).

A skad wiedziales, ze nie sa przystosowane do opon RF :?: I dlaczego to dealer Ci takie wcisnal, skoro kupowales auto na RF-ach :?:

A E/60 chyba szly bez RF, i opony run flat to byla chyba opcja :!: :?:

pzdr

Opublikowano
Witam

A skad wiedziales, ze nie sa przystosowane do opon RF :?: I dlaczego to dealer Ci takie wcisnal, skoro kupowales auto na RF-ach :?:

A E/60 chyba szly bez RF, i opony run flat to byla chyba opcja :!: :?:

pzdr

W tej chwili RF jest standardem do wszystkich e60 (w Polsce). Auto odbierałm na 17" RF.

Tak jak pisałem ten komplet felg to gratis (przeprosiny od bmw polska za opóźniony odbiór auta) i to są dodatkowe felgi do zimówek, mam teraz dwa komplety kół.

Te felgi są inne niż te do RF, bo nie mają tak głębokiego "wyżłobienia" w które wchodzi opona. W katalogu akcesoriów do e60 większość felg jest przystosowanych do RF, nie są przystosowane np. kute 18" lub te wspomniane 16" (czyli najdroższe i najtańsze).