Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z nawigacją(nie mam już cierpliwości) a dokładnie z nagranymi płytami, tak wiem nagrywać z małymi prędkościami, najlepiej na Verbatimie lub TDK, programem ImgBurn oczywiście z weryfikacją. Po nagraniu płyt z mapą Polski czy też Europy 2009-1 zaznaczam High i po włożeniu do czytnika mk IV otrzymuję komunikat,że niewłaściwa płyta. Nagrywałem na dvd i cd i efekt ten sam. Mam orginalną płyte cd z nawigacją 2004-1 i ta płyta działa bez problemu. Skopiowałem tą orginalną płytę na dysk komputera i wypaliłem ją i efekt ten sam. Soft uaktualniłem bez problemu V31 mam polskie menu, a z mapami nic nie wychodzi, co jest grane, czyżby płyta miałe zabezpieczenie? Help !!!
Opublikowano

Płyta 2009-1 High ma rozmiar po rozpakowaniu 5,9 GB,

musisz ja nagrać na płytę dwuwarstwową taką, co ma 8,5 GB pojemności ,ja tak zrobiłem i u mnie jest wszystko OK

dm
Opublikowano
Tak, wszystko się zgadza tylko ja wyrzuciłem niepotrzebne języki i zostawiłem jeden czy też dwa tak aby można było nagrać na płycie jednowarstowej, niestety porażka.
Opublikowano
Nikt nie ma na ten problem pomysłu? a może płytkę by ktoś podrzucił w celu tylko sprawdzenia czy czytnik mk IV jest sprawny. HELP !!! Walczę z tym problemem 2 miesiąc i mam tego dość !!!! Jestem z oklic Tarnowa.
Opublikowano

Dziwna sprawa :doh: Ja nagrywam na verabimach w nero8 z szybkością X4 bez weryfikacji i śmiga. Soft do zmiany równiez nagrałem X4 i poszło :worried:

PS. Na laptopie nagrywam... :| Może Twoja nagrywareczka już słabiutka lub laser w MK4 :?:

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

Witam.

Po aktualizacji softu do v31/32 i spolszczeniu go zarazem, nagralem plytke 2009-1 high na zwyklej plycie DVD. Oczywiscie pousuwalem zbedne jezyki i poszlo bez problemu. Problem pojawial sie gdy chcialem nagrac cala zawartosc tj. na plycie DVD DL. Jesli chcesz to podaj adres wysle Ci moja plytke poniewaz mam problem z jezykiem w informacjach o lokalizacji.

Tzn, nagralem dwie wersje plyty z mapami 2009-1 high, obie dzialaja u mnie w czytniku mkIV (e46). Tak wiec sam sie dowiesz gdzie lezy przyczyna czy w nagrywaniu czy tez w napedzie.

P.S.

Moim probleme jest uzyskanie jezyka polskiego w w/w informacjach o celu to sa chyba wlasnie POI. Juz doszedlem do tego ze jezyk wyswietlania POI zalezy od mapy a nie od softu. Na jednej z plyt niewykasowalem j. wloskiego (a taki mam oryginalnie w samochodzie i taki spolszczylem) i POI pokazuja sie po wlosku. Na drugiej plycie wykasowalem wszystkie jezyki oprocz GB i kupa z tego nie poszlo wcale. W oryginale nie posiadam j. angielskiego wiec dlatego rozumuje ze wyswietlanie POI zalezy od mapy a nie od softu. Jesli ktos by mial pomysl jak spolszczyc mape 2009-1 high - prosze o sugestie i ewentualna pomoc

pozdrawiam meggiel.

Opublikowano
U...ps! No tak głęboko to się nie pchałem z tymi POI :oops: Co do płyt DVD DL to po jednej próbie która skończyła się fiaskiem (jak u Ciebie) dałem sobie spokój. Nagrałem na Jednowarstwowej :?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.