Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem na etapie wymiany 2 szt oponek. Jakie polecacie i jakie macie doświadczenia z markami opon? Przy okazji wymiany mysle zejsc trochę z szerokością z orginalnych 205/60 na 195/65 bo podobno lepiej sie jezdzi po koleinach! :twisted2:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Ja mam 225 i super jeździ po koleinach. Co do opon każdy będzie chwalił swoje. Poszukaj sporo bylo odnośnie opon na forum
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Ja bym zmienił właśnie jak proponujesz na węższe czyli 195, ale bardziej nie ze wzgędu na koleiny tylko na pojemność silnika. Wydaje mi się że odczujesz różnicę.
Opublikowano

Ja właśnie zmieniłem z 225/45/17 na 205/60/15, odrazy spadło spalanie i przyspiesza jakoś szybciej, mniej dziur na drodze... koleiny jakiś mniejsze..

ale za to moja BMW wygląda na mniejszych felgach 100 raz gorzej :-( niestety...

Opublikowano

W tym wypadku kolega J E L I T O ma racje ja mialem kiedys wezsze oponki teraz wrzucilem 205 jest roznica w przyspieszaniu ale tylko w przyspieszaniu ale za to auta siedzi lepiej.Moim zdaniem czyz nie lepiej zrezygnowac z przyszpieszania i zainwestowac w bezpieczenstwo :?:

A tak na marginesie 195 troszke za wasko szerszy laczek lepiej sie prezentuje !

Pozdrawiam - Respect

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
A ja chciałem dołączyć się do tematu. Chciałem zapytać czy moge do przodu założyć węższe opony niż mam w tyle. Na tyle mam nowe Pirelli 6000 225/15, a na przód chciałem założyć 205, bo takie akurat mam. Czy można tak kombinować, czy to raczej niewskazane :?:
Opublikowano
Mi sie dobrze jezdzi na 215/45/17 chociaz w koleinach hardocowo przy wysokich predkosciach Ale nie zmienie na mniejsze bo pieknie teraz wyglada :cool2:
Opublikowano

Pablo da sie jezdzic...na szerokich przynajmniej nie zarzuca jak zawieje i w zakretach lepiej siedzi :cool2:

Ja mam 225/60 R15 na lato i to jest dobry rozmiar :cool2:

Mam zimówki 205 i sa za waskie jak na moje auto bo lata przy duzych predkosciach na otwartej przestrzeni... :jawdrop:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Pablo da sie jezdzic...na szerokich przynajmniej nie zarzuca jak zawieje i w zakretach lepiej siedzi :cool2:

Ja mam 225/60 R15 na lato i to jest dobry rozmiar :cool2:

Mam zimówki 205 i sa za waskie jak na moje auto bo lata przy duzych predkosciach na otwartej przestrzeni... :jawdrop:

A jasne. Jezeli chodzi o trzymanie na drodze to jest piekne. Moja jest jeszcze niziutka wiec jak po szynach.

• Członkowie klubu
Opublikowano

niew - ale Ty masz E39, a nie E36 316...

Ja mam letnie 225x50x16, zimą 205x60x15 - na zimowych łatwiej się przyjmuje nasze drogi... zwłaszcza właśnie koleiny... ale coś za coś - na letnich za to szybciej po zakrętach...

td25 - 195x65 to zły zamiennik dla Twojego 205x60... było o tym mnóstwo...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png