Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo od niedawna mam zetke i jeszcze bez dachu nie jezdzilem :mad2:

Zastanawiam sie jaka jest roznica w spalaniu... :] wydaje mi sie ze ze schowanym dachem bedzie wiecej palic, jak to wyglada ?

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
Nawet nie zauważysz, bo są to wartości minimalne, albo wogóle się nie zmieni, bo co nadgoni opór to nadrobisz na mniejszej prędkości. Tak czy owak nie poczujesz różnicy.
Opublikowano
w sumie racja, pozatym i tak chyba wyjdzie ze z dachem wiecej pali bo z dachem to w zimie sie jezdzi, a jak wiadomo w zimie wzrasta spalanie :D
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
Wszystkie moje auta paliły podobnie przez cały rok, roznice po przecinku. Latem jeżdze szybciej, bo lepsze warunki na drodze, a zimą wolniej (spalanie spadnie), ale z racji nizszych temp (spalanie wzrasta), wiec suma sumarum wychodzi w ciagu roku po równo.
Opublikowano
bo co nadgoni opór to nadrobisz na mniejszej prędkości.

To z mniejsza predkoscia chyba nie w kazdym przypadku sie sprawdza :roll2: :twisted2: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jezeli zalozymy, ze spalanie wzrosnie o tyle samo co spadnie predkosc maksymalna to moge z wlasnego doswiadczenia powiedziec, ze jest to 10%. Czyli przy predkosciach do 120km/h, roznice powinny byc pomijalne. A w koncu pewnie z zamknietym dachem spali wiecej, bo trzeba wlaczyc klime :norty:
Beste Maschine der Welt