Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Napiszcie czy jest sens zakładać chip do 520d z 2007 roku. Jeśli ktoś ma to proszę o opinię i o podanie ceny. Jakich efektów można się spodziewać?

Opublikowano

Hej,

Jak masz manualną skrzynie biegów to nie będzie problemu, a w automacie może się to skończyć naprawą, ponieważ tarczki które tam są mogą się bardzo szybko zużyć. Chciałem w swojej coś takiego zrobić ale znajomy elektronik odradził mi.

Opublikowano
dobre elektonik odradził bo skrzynia padnie :) JAk sie zrobi to z umiarem i odpowiednio zmodyfikuje program to wszytko bedzie oki

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
W e39 tak ale e60 to inna bajka. Wiadomo zawsze można zrobić jak ktoś chce. Ja nikomu nie odradzam.
Opublikowano
Jakieś baje z tymi tarczkami, ten ZF jest pancerny i ogólnie stosowany Audi A6, A8, VW Tuareg, BMW 5, 6 i 7. Co do programu to jak ktoś ma odpowiednie zabawki to jest w stanie wykrzesać około 200 PS w zależności od wersji mocowej silnika bez jakiś anomalii. Uważam że jak się wahasz do daj sobie spokój, bo to nie jest zabawa dla miękkich w kroku.
Opublikowano
Ale czytałem że E60 lepiej nie wirusować,bo póżniej sie zapychają różne filtry itp.

Teraz jest:

5 E60 525D '06 Individual

X5 E53 3.0D '06

Było:

Mercedes ML '05 i '00

Opublikowano
wiesz e 39 tez niby mowia ze sie skrzynia rozleci mi chodziła jak złoto i naprawde po virusie jest inny samochod taki zywy chce sam jechac szybciejnaprawde polecam ci zrobic virusa zobaczysz ze niepozałujesz ja teraz chce robic e60 530D na 270km ale to jak sie cieplej zrobi

e90 330i manual :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=180705

///M - The most powerful letter in the world!

Opublikowano
Tak jak napisałeś jak jest ktoś dobry w te klocki i nie przesadzisz to będzie ok.
  • 1 rok później...
Opublikowano

możecie mi podesłać namiary na kogoś ,kto fachowo i tanio chipuje e60 520d automat z 2006 roku .moj woz ma kilkanascie tysiecy przebiegu i nie chciałbym go przez przypadek uszkodzic przez niefachowe zawirusowanie(tak jak poprzedniego auta w VTECH)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

szyby do aut cabrio bmw - www.szybycabrio.pl

Opublikowano

skad jestes?

możecie mi podesłać namiary na kogoś ,kto fachowo i tanio chipuje e60 520d automat z 2006 roku .moj woz ma kilkanascie tysiecy przebiegu i nie chciałbym go przez przypadek uszkodzic przez niefachowe zawirusowanie(tak jak poprzedniego auta w VTECH)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

szyby do aut cabrio bmw - http://www.szybycabrio.pl

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

a co tam sie wydarzyło po niefachowej robocie?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem z Krakowa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

poliwęglan komorowy,lity - http://www.poliweglan.info.pl

skad jestes?

Opublikowano

Samochód zaczal kopcic,do tego musialem wymienic turbine po przejechaniu trasy Kraków-Hannover,bo zaczela "lać".

Zaczynało przy ok 230 km/h wyłączac turbo.

Do tego nie zrobili tej mocy ,ktora obiecywali.

Kolejna sprawa to nie potrafili wskazać ,co jest przyczyna zbyt malej mocy.

Nakazali wyciać ,jak sie pozniej okazało "zdrowy "katalizator"

ogolnie nie bylem zadowolony tez z jakosci obslugi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.tplast.pl - stojaki reklamowe z plexi

a co tam sie wydarzyło po niefachowej robocie?

Opublikowano

dynosoft z wroclawia;

zobacz na forum audi a4 ile samochodow juz dlubneli.... :norty:

nie przeczytalem o nich ani jednej zlej opinii

Jestem z Krakowa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

poliwęglan komorowy,lity - http://www.poliweglan.info.pl

skad jestes?

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

Kondziu, w Łodzi na Św Teresy 41 są bracia któzy zajmują się Beemkami od lat. Co chwila ktoś tam zajeżdża aby coś dłubnąc w swoim sprzęcie.

Jak chcesz to zadzwoń i zapytaj: 602 888 915.

Wgrywają też różne mapy zapłonu. Ale nie spodziewaj się większej mocy niż 190-200KM, bo mogą ale nie zrobią.(bezpieczeństwo twojej furki jest ważniejsze)

A jak chcesz felgi to zobacz na moje: są do sprzedania :)

Who's got the key to my beema ? :D
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
A ja chcialbym się dowiedzieć na jaki przyrost mocy i momentu obrotowego mozna pozwolić sobie względem 520d z 2006r 150KM w skrzynce manualnej? Chodzi mi o calkowicie BEZPIECZNĄ modyfikacje, nie narażając żadnego podzespołu na zepsucie. Prosze o podpowiedzi:) Jestem z pogranicza Małopolski i Śląska :) Pozdrawiam !!
Opublikowano
Samochód zaczal kopcic,do tego musialem wymienic turbine po przejechaniu trasy Kraków-Hannover,bo zaczela "lać".

Zaczynało przy ok 230 km/h wyłączac turbo.

Do tego nie zrobili tej mocy ,ktora obiecywali.

Kolejna sprawa to nie potrafili wskazać ,co jest przyczyna zbyt malej mocy.

Nakazali wyciać ,jak sie pozniej okazało "zdrowy "katalizator"

ogolnie nie bylem zadowolony tez z jakosci obslugi.

IMHO turbina nie była w 100% sprawne. Zaliczyłem awarię turbiny, po dłuższej gonitwie w okolicach 4500rpm (ford, skrzynka 5b) i zatrzymaniu się, po kilku km turbina padła. Mimo schłodzenia jej po zatrzymaniu. Raczej wyszła cała eksploatacja, a ta gonitwa dokonała dzieła zniszczenia.

Opublikowano

Witam

Polecam firmę Masters Tuning (okolice Wa-wy) http://www.tdi-tuning.pl/home.htm. Znajomy robił u nich wiruska w E60 2.0D z 2006r automat przy przebiegu 12000km, w tej chwili ma 137000km i nic się nie dzieje. Wszystko działa ja należy. To już 5 auto które u nich zawirusował. Firma godna polecenie, piszą program pod dany silnik po sprawdzeniu na hamowni. E60 ma podciągnietą do 197KM. Ja na wiosnę swoją też jadę do nich :mrgreen: .

Opublikowano

A co z granica rozsadku i bezpieczenstwa w 520d 150KM w manualu? Mam jeszcze pytanko ile moze kosztowac wgranie softu zalozmy podnoszacego moc o np. 30KM? Zmieszcze sie w 8oo zlotowkach?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Opublikowano

...tu nie ma czegoś takiego jak "wgrywanie softu" podnoszącego moc o "x"....najpierw robimy diagnostykę i pomiary na hamowni...następnie w zależności od stanu technicznego i wyników ...dopiero wtedy robimy modyfikację oprogramowania i ponownie hamujemy...ew. robimy poprawkę i gotowe...dobry wynik w pełni sprawnego 520d 150KM to ok. 400Nm i 190KM :mrgreen:

...za 800zł. to raczej jakiś garażowy gotowiec :wink: ...aczkolwiek forumowicze za dopracowanego chipsa płacą nie wiele więcej :8)

...a tak a'propos...to mówimy o 520d w e60?...bo te zazwyczaj mają 163KM...