Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostanio zauważyłem, że w moim samochodzie zaraz po uruchomieniu silnika w temperaturze poniżej +3 C świecą się lampka kontrolna hamulca z lampkami ABSu i DSC/xDrive... czyli pokazuje błąd napędu, wtedy tez faktycznie napęd jest przekazywany tylko na tylną oś (sprawdzone delikatnie na śniegu). Jednak kiedy przejade pare kilometrow, silnik złapie trochę temperature, zatrzymam się, wyłączę silnik, zamknę samochód centralnym z pilota i uruchomie na nowo silnik - awaria znika, dziwna procedura, ale skuteczna :-) Mieliście coś podobnego?

BMW X5 3.0 d 2004 102 tys km

Dzieki z góry za pomoc.

Opublikowano
Miałem dokładnie taki sam objaw w swoim aucie. Byłem wtedy w górach i trochę się przestraszyłem. Ale okazało się to błahostką. Zadzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi że jest to spowodowane słabym napięciem. Jak zapalisz i zaświecą się kontrolki skręć kierownicą na maxa w lewo potem w prawo i zgasną. Następnie pojedź do warsztatu i wymień akumulator i wszystko będzie oki.
  • 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie,

przyszła zima, mrozy i.... znowu dzieje się to samo. Postanowiłem zmienić akumulator i teraz pytanie :) Jaki polecacie?

Ps. Nie chce kupować chińszczyzny z Tesco... bo nie :)

Pozdr.