Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar wymienić tarcze i klocki przód i tył i zastanawiam się nad firma ATE..popatrzyłem na forum i każdy inaczej pisze..a jak to jest z ATE ?

Opublikowano
Ja mam przód ATE plus klocek Ferodo tył tarcze brembo i oryginalny klocek na tył wcześniej dałem klocek z harta nawet miesiąca nie pojeździł. Nie liczac wtopy z klockiem hata wszystko super.
Opublikowano
Aha... jak tak dłużej poczytałem to zauważyłem ze tyle ile jest modeli to kazdy pisze inaczej..:)

Gdyby było inaczej, to wszystkie firmy poza tą jedną jedyną poszłyby z torbami... Wszyscy jeździliby tylko BMW, albo pojazdami innej marki, pozostałe marki też by nie istniały :mrgreen:...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Witam.

Użyłem kiedyś zamienników włoskich bo było taniej, jakiś rok temu.

Po trzech miesiącach zdjąłem tarcze, spękane, tzw mikropęknięcia które zdeformowały kształt a w klockach (też włoskich) został węgiel i straciłem dodatkowo dwa czujniki zużycia.

Moja opinia, jak nie dajesz wytchnąć swojej furce nie oszczędzaj. Inni mądrzy mówią że od tego zależy życie. Niechby nie było twoje.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Zapomniałem dodać że wcześniej też miałem ATE (tył) ja na nich przejeździłem 70000km i jeszcze były by dobre tylko zjechany klocek je poniszczył.
Opublikowano

Polecam: ATE, TEXTAR, FERODO, BREMBO, TRW LUCAS, BOSCH.

Są to godne polecenia firmy produkujące części do układu hamulcowego.

Większość problemów wynikających podczas eksploatacji spowodowanych jest niewłaściwą wymianą, często chcąc zaoszczędzić ludzie wymieniają sami... no i dobrze prosze bardzo, ale z głową. jak będziesz wymieniał sam to zapraszam do lektury mojej recepty w dziale "gotowe recepty" jak zastosujesz się do niej to każde z w/w hamulcy będzie OK.

- thenygoos

- co :?:

- Ty wiesz co...

Oczywiście pozdrawiam korzystając z okazji....

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
[...]jak będziesz wymieniał sam to zapraszam do lektury mojej recepty w dziale "gotowe recepty" jak zastosujesz się do niej to każde z w/w hamulcy będzie OK.

- thenygoos

- co :?:

- Ty wiesz co...

Oczywiście pozdrawiam korzystając z okazji....

Sam wszystkim polecam tą lekturę...

Pozdrawiam gorąco Kolegę Allcara :cool2:...

Jedyne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jesli masz e39 530d to serdecznie odradzam ci ate - gdzies na tym forum znajdziesz moje posty na ten temat, pogiely sie po 3k km, montowane i uzytkowane wg regul sztuki, firma chcial na poczatku mnie splawic z reklamacja powolujac sie na jakies wzgledu formalne, postraszylem dodatkowymi kosztami prawnika, to oddali kase za tarcze, klocki, montaz i przesylke...

kupilem tarcze w aso i zamontowalem w tym samym warsztacie, jest dobrze

zwroc uwage na to jakimi wersjami silnikowymi - z tych, ktorzy sie wypowiadaja, jezdza wypowiadajacy sie, e39 530d po lifcie ma wieksze tarcze, niz mial wczesniej (i inne, mniejsze wersje silnikowe), z tego co zauwazylem ate ma wlasnie problem z tymi tarczami

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
kupilem tarcze w aso i zamontowalem w tym samym warsztacie, jest dobrzeż/quote]

Tarcze z ceną ASO marki ATE, przywiezione przez pracowników z najbliższej hurtowni :twisted2:. Jaka to siła sugestii potrafi być silna...

Jedyne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czlowieku, co ty za bzdety opowiadasz? widziales kiedys tarcze z aso? nie ma na nich zadnego napisu ate, jaka sila sugestii?

a tak w ramach ciekawostki, oryginal jest odrobine cienszy od ate (1mm lub 0,5mm, nie pamietam), mimo, to sie nie gnie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1