Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie czy lepiej kupic nowy(sedan m43b18) tlumik z allegro za ok.200zl czy poszukac w dobrym stanie uzywanego oryginalnego.zalezy mi zeby byl jak najcichszy i jak najdluzej pochodzil, czy moze lepiej aby jakis tlumikarz mi dosztukowa??
Opublikowano

Witam

Najlepiej kupić nowy i dobrej firmy jak Walker, czy Bosal (około 300-350zł). Wtedy będziesz miał cichutko i na długo :cool2:

Te z alledrogo to najtańsze rozwiązanie i poza tym, że są tanie to nie mają wielu walorów...

Używany tłumik seryjny...cóż... są tacy, którzy to kupują, ale sam w życiu bym tego nie zrobił, ani nikomu nie polecił. To jak używany filtr wstawić :mad2: (Co innego tłumiki sportowe, często z nierdzewki i z zupełnie innym wypełnieniem, niż seryjne...)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze.Nowy i dobrej marki.Ja kupiłem tanio nówkę na allegro i żałuje.Nie dość że głośny to pęk raz na spawie i teraz drugi raz pęk tylko w inny miejscu :duh: porażka na maxa odradzam!!!
Opublikowano
hhmm poszukam dobrej firmy,wlasnie zauwazylem ze na allegro daja gwarancje tylko na 2 lata,no chyba ze trafi mi sie ori w super stanie
Opublikowano
no to powiem wam panowie że jak kupiłem do mojej byłej 325i używkę firmy bosal właśnie z allegro za 200zł ale :) na tłumiku była jeszcze etykieta więc chyba się udało :hand: POZDRO
Opublikowano
trzy lata temu zakladałem znajomemu polski tłumik od tzw. Płóciennika. do dzis ma go w samochodzie i nie było żadnych pękniec itp. Aż się sam dziwię
Opublikowano

wiec moze warto kupic na allegro za 200 zl,widze ze kazdy ma inne odczucia,zaraz ktos powie ze mozna zespawac:)

dzieki za zainteresowanie

Opublikowano
Rozwoze płocienniki na codzin po warsztatach i sklepach - są tanie, a jeszcze nie zdarzyło się, żyby było z nim coś nie tak, albo żeby oddał go ktoś na reklamacje :)