Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pod tylną kanapą zbiera mi się woda :/ sprawdzałem już szyberdach i odpływy są szczelne i drożne . Gąbka pod siedzeniem jest najbardziej mokra w miejscu mniej więcej pod siedzeniem z prawej i z lewej strony kanapy.... środkowy tunel i środek gąbki jest suchy tylko prawa i lewa strona jest mokra.... dodam że podłoga nie jest dziurawa ani kombinowana . Nie wiem gdzie szukać problemu :(

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
A sprawdzałeś podłoge, może jest dziurawa?? :duh: chociaz byłoby to mało prawdopodobne, w e-39 własnie odpływy lubia czasem dac popalic, ale skoro sprawdzałeś...hmm ...a to jest woda czy płyn chłodniczy, tak zapytam
Opublikowano
Wygląda jak woda i nie ma zapachu. Zbiera się raczej w okolicy drzwi / nadkola (podłoga od spodu samochodu i od góry wygląda na całkiem zdrową... Może faktycznie to uszczelki w drzwiach... Ale ostatnio wytarłem podłogę, poprawiłem uszczelki w drzwiach i jak na razie jest sucho a dziś padało...

BMW

Bayerische Motoren Werke

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witajcie.. Mam problem a mianowicie mam mokrą podłoge i prawy bok pasażera przedniego. Plama idzie boczną scianką jakby od schowka i kumuluje sie kałuza w miejscu gdzie poziome podłoże wznosi sie ku górze (innymi słowy mniej wiecej tam gdzie pasażer trzyma stopy).

Ktos mi powiedział ze to moze być parownik klimy. Co o tym myslicie? Jak naprawić?

Opublikowano

Panowie ! Wystarczy aby jeden siedział w środku a drugi polewał wężem z wodą , najpierw po oknach , potem szyber dach i na pewno zobaczycie miejsce wycieku wody .W mnie podczas przyciemniania szyb za słabo poklelili uszczelki odprowadzające w dżwiach i po roku przeciekało .

Powodzenia!

Opublikowano
Ktos mi powiedział ze to moze być parownik klimy. Co o tym myslicie? Jak naprawić?

Parownik klimy gdyby się rozszczelnił nie było by mokro, byłby oblepiony tłustą mazią. Nie naprawia się go tylko wymienia. Wydostał by się czynnik i tyle.

Nagrzewnica że przecieka jest możliwe.

Nie wiem czy od strony pasażera idzie wiązka elektryczna jak po stronie kierowcy, jeśli tak sprawdź czy ta "guma"/przeplotka jest dobrze założona i czy nie jest uszkodzona. Przez też może się lać.

To co doktor1975 napisał to klucz do sukcesu, po nitce do kłębka.