Skocz do zawartości

Szukam chętnych na zakup dokładki - CLUBSPORT ///M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zakupić dokładki do przedniego M-pakietowskiego zderzaka, w wersji Clubsport lub te w stylu CSL. Jakoże nasze alledrogo jest na tyle dziadowskie(jest jeden gosc, ktoremu wydawalo sie, że sprzedaje takie wlasnie dokladki, w rzeczywistosci były to kije do hokeja ;) i nie ma konkretnych tego typu ofert, postanowilem zapytać czy byłby ktoś chetny, ażeby sprowadzić takie dokładki z Niemiec lub kupić oryginalne w ASO. Wiadomo wieksza ilość zamówienia to mozliwość wiekszej negocjacji ceny...

Cena na ebay.de ok 700-800zł za komplet,

Cena w ASO to ok 1200-1300zł za komplet.

Pozdrawiam

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images29.fotosik.pl/314/6f1293cca29d2940.png

1 0,000 166,39 € 51 19 0 414 342

1 0,000 166,39 € 51 19 0 414 341

CARBON

2 0,610 344,96 € 51 12 0 404 942

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano (edytowane)

sprawdzales te carbonowe z alledrogo?? ja sie nad nimi zastanawialem... mowisz ze lepiej odpuscic??

co to za elementu nr 2 na rysunku?? dokladka w zderzak m-pakiet??

Edytowane przez premier
Opublikowano
sprawdzales te carbonowe z alledrogo?? ja sie nad nimi zastanawialem... mowisz ze lepiej odpuscic??

co to za element nr 2 na rysunku?? dokladka w zderzak m-pakiet??

Sprawdzałem, a nawet kupiłem ;)

Porażka! Zamiast wzoru Clubsport dostałem taką podłużną łyżwe do przyklejenia po całej długości, dolnych krawedzi zderzaka (do maluszka bym tego nie przykleił -wstyd :twisted: ) - sprzedający tłumaczył sie, że dostał takie w dostawie z US - skad zamawiał...

Dokładke zwrociłem.... :wink:

Numer dwa na rysunku to ten dolny spojler w zderzaku (demontowalny), cały w CARBONIE oryginalnym.... :wink: mówię o zderzaku M-pakiet ;)

Opublikowano

nawet fajnie to wygląda! a do tego powinno chronić oryginalny zderzak przed zarysowaniami :idea:

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg

Opublikowano
takie nakladki to faktycznie nie glupia zecz ja juz raz malowalem zdezak przez te wasy wystajace z przodu i znow gdzies zadarlem tylko na srebrnym to bedzie wiocha ...
Opublikowano

Dokładnie te, tylko zamiast tych ze zdjecia na allegro (które są w stylu Clubsporta, ale jak to bywa z produktami tajwańskimi, dużo im do nich brakuje :) ) przyszły te co mają na stronie internetowej - takie długie hokejki... ponoć była to wina omyłkowej dostawy.... :wink:

Z tego co sie orientowałem, dokładki wystepuja w dwóch wersjach :

1.) Z tego co sprawdzałem w ASO cena tych to ok. 1900zł - troche duzo, ale moge sie mylić...... Te są jak w CSL-u.

http://images33.fotosik.pl/445/6c79728d30f75c10m.jpg

2.) Clubsport

http://images34.fotosik.pl/440/54b9133ee601951am.jpg

Opublikowano

zrobiłem mały rekonesans - w sklepach internetowych w UK karbonowe chodzą po ok. 100 GBP, na e-baju można znaleźć już coś za ok. 100$, ABS-owe i inne plastikowe za ok 50 $ (plus wysyłka oczywiście)

p.s. nawet znalazłem aukcję z podobnymi fotami jak te z alledrogo

EDIT:

Tu znalazłem te "karbonowe" nawet po 90$ - tyle, że wysyłka jedynie w USA.

trop do producenta prowadzi na Tajwan - nawet Ci z angielskich czy amerykańskich aukcji na e-baju odwołują się tam - może nawet chodzi o tego producenta.

Napisałem "karbonowe", a nie karbonowe, bo wydaje się, że skorupa jest wykonana nadal z tworzywa sztucznego i jedynie na nią nalaminowana została 1-2 warstwy tkaniny węglowej. dlaczego tak mi się zdaje? wystarczy spojrzeć na wewnętrzną część tych dokładek - wydaje się ona być jednolicie czarna, a nie w charakterystyczny splot tkaniny węglowjej...

ja osobiście kupiłbym wersję plastikową, bo:

1. oryginał jest plastikowy,

2. podróbki też są w sumie plastikowe i mają jedynie imitować karbon,

3. karbonowe/pseudokarbonowe dodatki tuningowe to balansowanie na krawędzi agro-tuningu,

4. (najmniej ważne) plastikowe są o połowę tańsze...

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg

Opublikowano
zrobiłem mały rekonesans - w sklepach internetowych w UK karbonowe chodzą po ok. 100 GBP, na e-baju można znaleźć już coś za ok. 100$, ABS-owe i inne plastikowe za ok 50 $ (plus wysyłka oczywiście)

p.s. nawet znalazłem aukcję z podobnymi fotami jak te z alledrogo

EDIT:

Tu znalazłem te "karbonowe" nawet po 90$ - tyle, że wysyłka jedynie w USA.

trop do producenta prowadzi na Tajwan - nawet Ci z angielskich czy amerykańskich aukcji na e-baju odwołują się tam - może nawet chodzi o tego producenta.

Napisałem "karbonowe", a nie karbonowe, bo wydaje się, że skorupa jest wykonana nadal z tworzywa sztucznego i jedynie na nią nalaminowana została 1-2 warstwy tkaniny węglowej. dlaczego tak mi się zdaje? wystarczy spojrzeć na wewnętrzną część tych dokładek - wydaje się ona być jednolicie czarna, a nie w charakterystyczny splot tkaniny węglowjej...

ja osobiście kupiłbym wersję plastikową, bo:

1. oryginał jest plastikowy,

2. podróbki też są w sumie plastikowe i mają jedynie imitować karbon,

3. karbonowe/pseudokarbonowe dodatki tuningowe to balansowanie na krawędzi agro-tuningu,

4. (najmniej ważne) plastikowe są o połowę tańsze...

Tyle, że kupując nawet te po 90$ x 3,24 =291,60 wysyłka pewnie drugie tyle... Jest sens się w to bawić, czekać 2miesiące?

Na CARBONIE nie zależy mi aż tak bardzo, ale nie lepiej złożyc zamówienie w ASO, zapłacimy trochę drożej, ale otrzymamy wiadomego rodzaju, jakości produkt.... Ja jestem chętny, mogę zamawiac nawet dziś. Potrzebuje tylko KONKRETNIE zainteresowanych sprawą!

p.s.

Jeśli ktoś ma dojście do ASO niech da znać za ile może coś takiego załatwić.

• Członkowie klubu
Opublikowano
nawet fajnie to wygląda! a do tego powinno chronić oryginalny zderzak przed zarysowaniami :idea:

takie nakladki to faktycznie nie glupia zecz ja juz raz malowalem zdezak przez te wasy wystajace z przodu i znow gdzies zadarlem tylko na srebrnym to bedzie wiocha ...

Mnie osobiście wersja ClubSport średnio się podoba zwłaszcza tylna lotka na klapę :lol:

Ale... te nakładki jeszcze bardziej obniżą Wam zderzak z przodu, więc z tą ochroną i malowaniem, to tak różnie może być :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Mnie osobiście wersja ClubSport średnio się podoba zwłaszcza tylna lotka na klapę :lol:

Ale... te nakładki jeszcze bardziej obniżą Wam zderzak z przodu, więc z tą ochroną i malowaniem, to tak różnie może być :wink:

Dziwne by było gdyby ta dokładka, ktora ma za zadanie poprawić optycznie wyglad - co jest oczywiście kwestią gustu... a o gustach tutaj nie dyskutujemy :wink: zamiast delikatnie obniżyć, podwyższyłaby auto a dodatkowo była "zabezpeczeniem przed zarysowaniami" ;) tak jak widać z rozezniania tematu cena takiej dokładki w ASO jest większa niż oryginalny idealny zderzak na alledrogo..... :mrgreen:

W tym poscie poruszamy temat PRZEDNICH dokładek, piszę w obawie, że ktoś może nie czytać ze zrozumieniem :lol:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dziwne by było gdyby ta dokładka, ktora ma za zadanie poprawić optycznie wyglad - co jest oczywiście kwestią gustu... a o gustach tutaj nie dyskutujemy :wink: zamiast delikatnie obniżyć, podwyższyłaby auto a dodatkowo była "zabezpeczeniem przed zarysowaniami" ;)

Oczywiście, dlatego nieco zasugerowałem dwóm kolegom, żeby się nie rozpędzali z marzeniami w kwestii ochrony zderzaka :wink:

raczej nie cytowałem Ciebie

W tym poscie poruszamy temat PRZEDNICH dokładek, piszę w obawie, że ktoś może nie czytać ze zrozumieniem :lol:

Spokojnie... widzę o czym piszecie.

EOD

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Tyle, że kupując nawet te po 90$ x 3,24 =291,60 wysyłka pewnie drugie tyle... Jest sens się w to bawić, czekać 2miesiące?

wysyłka to jakieś 20 - 30 $ - więc raczej nadal się opłaca w porównaniu z Alledrogo,

2 miesiące? :shock: kupuję trochę w Hong Kongu i USA i ostatnia paczka z nerkami szła do mnie... niecały tydzień (zamówiłem w niedzielę, a w piątek już miałem nerki w domu). 2 tygodnie to średni wynik.

inna sprawa to reklamowanie, jeżeli by Ci znów przysłali kije hokejowe (czyli wersję CSL), zamiast clubsportów, ale to małe ryzyko...

Na CARBONIE nie zależy mi aż tak bardzo, ale nie lepiej złożyc zamówienie w ASO, zapłacimy trochę drożej, ale otrzymamy wiadomego rodzaju, jakości produkt.... Ja jestem chętny, mogę zamawiac nawet dziś. Potrzebuje tylko KONKRETNIE zainteresowanych sprawą!

próbuj - jeżeli uda Ci się wynegocjować cenę <600 PLN, to wchodzę w temat - zawsze co oryginał, to oryginał ;-) mam nadzieję, że to dość konkretna deklaracja?

Oczywiście, dlatego nieco zasugerowałem dwóm kolegom, żeby się nie rozpędzali z marzeniami w kwestii ochrony zderzaka Wink

raczej nie cytowałem Ciebie

nie wiem jak ten drugi kolega, ale ja, w swoich "marzeniach" miałem na myśli uderzenia frontalne - np. przejeżdżanego (oczywiście niechcący) kota czy kury, choć nie jest pozbawione logiki założenie, że skoro zaczepię o krawężnik niższą dokładką, to już nie zaczepię, wyższym, schowanym pod nią zderzakiem (uszkodzę/urwę dokładkę, ale zderzak pozostanie nietknięty) ;-)

Pozdrawiam,

Rafał

Opublikowano

Pisząc <600zł masz na mysli oryginalne dokładki? :|

Te w serwisie to zamówienie INDIVIDUAL, dokładki są z włókna węglowego (dzis dzwoniłem z pytaniem - gość ich szukał po VIN-ie :shock: ) a cena za 1szt to 900zł (te na zdjeciu numer jeden powyżej) :lol: ale raczej tutaj jest opcja dużej zniżki....

Jesli masz mozliwośc zamówienia tych dokładek z US to moze warto zaryzykować? Sam już nie wiem.... :|

Opublikowano
Jesli masz mozliwośc zamówienia tych dokładek z US to moze warto zaryzykować? Sam już nie wiem.... :|

mam możliwość, o ile sprzedający/sklep przyjmuje płatność kartą, a nie jedynie paypalem - nigdy nie miałem konta na paypalu i nie zamierzam go zakładać. należy liczyć się z możliwością wpadki paczki na cle - oznacza to +33% na cło i VAT... o szczegółach możemy pogadać na privie.

Pozdrawiam,

Rafał