Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam kupić BMW 530D e39

Chciałbym się dowiedzieć o awaryjności tego silnika.

I jaka mniej więcej jest jego żywotność, ile km moze zrobić, przy normalnym stylu jazdy.

Opublikowano

Nie matrw sie przebiegiem....

Zdecydowana wiekszosc 530D na naszym rynku wtornym ma ponizej 200kkm. :twisted2:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Przechodzi tzw. drugą młodość :D

Silnik , powinien wytrzymać 500.000 KM. Ale to czysta teoria. Gdzie zawieszenie, osprzet ....

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Bo samochody wjeżdzające do naszego kochanego kraju kupione poza granicami dostają bonus w postaci 100tkm(to taka obnizka ) ja miałem E38 730d kupioną od pierwszego własciciela z przebiegiem 380 jak sprzedawałem było ponad 420 oprócz płynów eksploatacyjnych nic w niej nie robiłem silniczek był nadal suchutki a niedawno widziałem ją w komisie na otomoto !00% moja bo montowałem do niej odtwarzacz DVD przebieg 230tkm i jak tu nie mówic o cudach
Opublikowano
Ha Ha u nas to są ludzie naiwni ,mieszkam na granicy moi koledzy maja przy trasie Korekty Liczników otwarte 24h ,ciągle kolejka jak furki z zachodu wracają muszą wstąpić ,szczegulnie po giełdach w Utrechcie.Polak to naiwny człowiek auta 10 letnie bezwypadkowe i wdieselku z przebiegiem 100.tyś km dobre sobie,a po co zarobiony niemiec,francuz,belg,holender kupił sobie zawsze droga e39 w 525tds albo 530 by dziecko do szłkoły tylko odwożić .Ludzie opamiętajcie się ile jest takich aut
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ha Ha u nas to są ludzie naiwni ,mieszkam na granicy moi koledzy maja przy trasie Korekty Liczników otwarte 24h ,ciągle kolejka jak furki z zachodu wracają muszą wstąpić ,szczegulnie po giełdach w Utrechcie.Polak to naiwny człowiek auta 10 letnie bezwypadkowe i wdieselku z przebiegiem 100.tyś km dobre sobie,a po co zarobiony niemiec,francuz,belg,holender kupił sobie zawsze droga e39 w 525tds albo 530 by dziecko do szłkoły tylko odwożić .Ludzie opamiętajcie się ile jest takich aut

Pełno takich którzy są pewni przebiegu swojego autka bo przecież maja książki itd a głupki Niemcy sprzedają te dobre z małym przebiegiem dziwnie zawsze taniej do PL niż na swoim rynku :duh:

Opublikowano
Wszyscy tak piszecie o tych przebiegach, żeby sie nie nabierać itd. a prawda jest taka, że jak na liczniku widnieje przebieg 300-400 tys. km to nikt takiego auta nie kupi, nawet Ci którzy uważają, że silniki BMW są super trwałe to i tak będą kręcić nosem, bo 300-400 tys. działa negatywnie na psychikę. Stąd kręcą liczniki, żeby się sprzedało za normalną cenę, a nie tylko wysłuchiwać lamentu kupujących i 3mać auto w komisie miesiącami.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Wszyscy tak piszecie o tych przebiegach, żeby sie nie nabierać itd. a prawda jest taka, że jak na liczniku widnieje przebieg 300-400 tys. km to nikt takiego auta nie kupi, nawet Ci którzy uważają, że silniki BMW są super trwałe to i tak będą kręcić nosem, bo 300-400 tys. działa negatywnie na psychikę. Stąd kręcą liczniki, żeby się sprzedało za normalną cenę, a nie tylko wysłuchiwać lamentu kupujących i 3mać auto w komisie miesiącami.

No właśnie tak to jest kto kupi auto z przebiegiem 500tys. a jak ma 176 to co innego.Widziałem na własne oczy jak autko które miało przebieg 460tys. zostało sprzedane z 176tysiacami i lata do dziś. :mrgreen:

Opublikowano
Się utarło, że każdy cofa licznik. I lepiej jak jest poniżej 200tkm, bo te, co mają po 400tkm, też daje przypuszczenia, że jest cofniete, moze nawet z miliona km.
Opublikowano

Witam

jak maska malowana to przebieg granice 200tkm , jak nie bylo mocnego dzwona to auto bedzie mialo leeko zniszczona szybe , to wszystkoco wskazuje na przebieg rzedu 200tkm , jestem zdecydowany powiedziec ze e39 da rade i 500tkm bez problemu , tylko inaczej jest przy OEM przebiegu rzedu 200tkm i 400tkm.

Opublikowano

Dodam coś od siebie. Moja 530d ma 266tkm obecnie.

W porównaniu z innymi, jak jeszcze sie za autem rozglądałem, gdzie większość miała wlasnie 150-190tkm, to swojej dałbym max 100tkm, a całej tej reszcie 400-500. Więc skoro moja o niemałym przebiegu dobrze wyglada, to co powiedziec o reszcie, gdzie na pierwszy rzut oka widac duzy przebieg? Włos się jezy.

Opublikowano
Moje cudo ma na liczniku 250 000 ale daję jej conajmniej 100 000 więcej :lol: Jeśli jest tutaj ktoś kto handluje autami albo ma duże doświadczenie to mam pytanie, Po średnio ilu km przeciera się fotel kierowcy :8) ??? Siedzenia bez skóry, szare.
Opublikowano
Moje cudo ma na liczniku 250 000 ale daję jej conajmniej 100 000 więcej :lol: Jeśli jest tutaj ktoś kto handluje autami albo ma duże doświadczenie to mam pytanie, Po średnio ilu km przeciera się fotel kierowcy :8) ??? Siedzenia bez skóry, szare.

wytarcia rożnie są weryfikowane , jeżeli kupuje się od rzeczywistego właściciela to już po wyglądzie można oceniać czy ma problemy z wsiadaniem czy wysiadaniem z auta , aczkolwiek przy przebiegach 300tkm fotel kierowcy jest jeszcze ok, warto zweryfikować ilość właścicieli i ich roczniki.

Material przeciera sie zdecydowanie szybciej i juz przy przebiegu ~300tk sa przetarcia materialu. Warto pamietac ze w ostatnim czasie najechalo sporo Anglikow i tym samym czesci ktore sie wycieraja w euro wydaniu w RHD sa jak nowe.

• Moderatorzy
Opublikowano
To zależy kto i jak eksploatował ale jeszcze nie widziałem z przetartym siedzeniem poniżej 400tys.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Dodam coś od siebie. Moja 530d ma 266tkm obecnie.

W porównaniu z innymi, jak jeszcze sie za autem rozglądałem, gdzie większość miała wlasnie 150-190tkm, to swojej dałbym max 100tkm, a całej tej reszcie 400-500. Więc skoro moja o niemałym przebiegu dobrze wyglada, to co powiedziec o reszcie, gdzie na pierwszy rzut oka widac duzy przebieg? Włos się jezy.

Wszystko można wymienić dla kasy.Pozostaje tylko sprawdzenie historii w serwisie.

Opublikowano

Dokladnie tak jest,

w polsce nikt nie kupi auta co ma np. 300 tys zrobione, chyba ze za bezcen,

a 530d z 100 tys km ? nie ma problemu w niemczech, tylko tego tez nikt w polsce nie kupi bo kasa za duza, a jak nawet bedzie kupiec to on woli juz dmuchac na zimne ja ma wydac sporo wiecej i jedzie do de.

Wiec jedynym wyjsciem jest kupic tanie "a dobre " i z "niskim" przebiegie, przywiesc do pl i handlowac.

Tylko ze za te cofanie licznikow to wylacznie kupujacy odpowiadaja, a handlarze sie dopasowuja do wymagan rynku.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
IMO generalizujesz. Nie jest problem sprzedać samochód z dużym przebiegiem świadomemu kierowcy. Ale takich trzeba szukać wśród forum lub bliższej albo dalszej rodziny.
Opublikowano
IMO generalizujesz. Nie jest problem sprzedać samochód z dużym przebiegiem świadomemu kierowcy. Ale takich trzeba szukać wśród forum lub bliższej albo dalszej rodziny.

Mowisz o sobie itp, ja mowie o rynku, handlarze itp.

Do nich to akurat forumowicze to chyba duzego zaufania nie maja, bo nawet do tych 300 tys ktore by bylo na liczniku, pewnosci miec nie mozna.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano (edytowane)

Mowisz o sobie itp, ja mowie o rynku, handlarze itp.

Do nich to akurat forumowicze to chyba duzego zaufania nie maja, bo nawet do tych 300 tys ktore by bylo na liczniku, pewnosci miec nie mozna.

zgazdam sie z toba. wiem to z wlasnego doswiadczenia, pewnie porownywalnego z kazdym z kolegow - w koncu kazdy sprzedal pare aut.

Pisza ogloszenie nalezy pisac, ze auto jest idealne i super, bo tego oczekuje kupujacy. jak przyjedzie i obejrzy i dalej bedzie zadowolony, to kupi. jezeli tylko w ogloszeniu napisze sie, ze auto ma to lub tamto, to odrazu zaczynaja sie telefony ktore na sile chca wmowic, ze auto to szrot i trzeba zejsc z ceny.

Ostatnie auto sprzedalem dopiero jak wycialem z tekstu informacje o wadach. kupujacy przyjechal, obejrzal i kupil... inaczej sie nie da z ciemny ludem :)

Edytowane przez BamBam
Opublikowano

kolego musisz pamietac ze o ile silnik moze wytrzymac duze przebiegi rzedu 300-400-500 tys to przeciez samochod to nie sam silnik, przeciez ten przegieg odbija sie chocby na turbinie, wtryskach, pompie, zawieszeniu, skrzyni biegow, wale, moscie, calym ukladzie napedowym, karoserii, wnetrzu itd,

innymi slowy im samochod starszy czy tez z wiekszym przebiegiem to trzeba byc swiadomym czekajacych kosztow, i nie wazen czy to bedzie bmw, mercedes, audi, wszystko sie zuzywa, nie zaleznie od marki

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano
Ludzie chcą być oszukiwani. I dlatego tak sie dzieje i dobrze może w końcu kiedyś coś się zmieni i bedzie jak w D. Pozdrawiam

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
z tych tlumaczen Handlarzy autami mam wrazenie ze niemcy to same dziadki jezdzace do kosciola ewentualnie matki wozace dzieci do szkoly :)
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)