Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

BMW E46 320d ,2002 rok, 150 koni, kombi,

ma przejechane 199tys (prawdziwe)...

zastanawiam się nad wymiana oleju w skrzyni oraz w tylnim moście ?

w instrukcji nie podają jaka pojemność, dodają że olej nie wymienialny ?

ale 200tys to sporawo, co mówicie, wymieniać ? jeżeli tak to na jaki oraz ile kupić ?

Opublikowano
Ja mam 218 tys km i jak zadałem to pytanie, to kilka osób z forum napisało, że wymienia się tylko przy naprawach.... Więc nie wymieniam nic.
Opublikowano

heh,

czyli co, mam czekać aż się zepsuje ? :D

tylko co wtedy jak się zepsuje, z powodu tego, że olej był już stary i było w nim dużo np. opiłków metalu z tarcia się elementów... będę wtedy się gryzł, że nie wymieniłem ... :mad2:

Opublikowano
No właśnie mnie ten temat też bardzo ciekawi, ale nawet w instrukcji pisze, że się nie wymienia. Najlepiej, żeby się ktoś wypowiedział, kto naprawia BMW.
Opublikowano
no właśnie, jak najchętniej bym to zrobił, tylko pytanie jakie pojemności wchodzą w skrzynię (część wymienialna) i dyfr ?
Opublikowano

no wpisałem, dzięki..

zastanawiam sie teraz - olej w skrzyni - 8.10 Liter - podejrzewam, że to jest całkowita pojemność skrzyni ? wymienialna będzie mniej ? ma ktoś doświadczenie realne, bo więcej tam o tym nie piszą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam 218 tys km i jak zadałem to pytanie, to kilka osób z forum napisało, że wymienia się tylko przy naprawach.... Więc nie wymieniam nic.

wymienia sie olej tylko w automatach.Natomiast w manualach po okolo 500 tys km

te gusta conducir? BMW