Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spoko to latwe, moi koledzy robia to czesto, zaleznie od tego czy benzyna czy olej jest aktualnie tanszy. :D
Opublikowano
Witam! Mam BMW 523i i chcę je przerobić na diesla 530. Może mi ktoś doradzić czy warto? Robił to ktoś???

najtańsza przeróbka, to sprzedać to co masz i kupić 530d

Opublikowano
Witam! Mam BMW 523i i chcę je przerobić na diesla 530. Może mi ktoś doradzić czy warto? Robił to ktoś???

najczęściej takie przeróbki maja miejsce gdy właściciel zamierza więcej jak 20tkm rocznie pokonywać a swap zaczyna sie od : Zamienie/sprzedam

Opublikowano
W sumie to dużo przeróbek nie ma. Trzeba tylko zmienić układ chłodzenia, klimatyzacji, silnik, skrzynię, wał, dyfer, układ wydechowy, instalację elektryczną, układ paliwowy (cały) komputer sterujący, zegary i około 5000 innych drobiazgów.
Opublikowano

1. popatrz w necie za ile mozesz realnie sprzedac swoje auto

2. popatrz za ile jestes w stanie kupic interesujacy cie egzemplarz diesla

3. jesli roznica bedzie wieksza niz 20-25k PLN, to mozesz ZACZAC MYSLEC o swapie (co i tak nie znaczy ze bedzie to dobre rozwiazanie - wez pod uwage ze poswiecisz gigantyczna ilosc czasu na zdobycie wszystkich czesci, a mechanik bedzie ci przerabial samochod przez pare tygodni)

jesli roznica bedzie mniejsza (a wg mne jest to pewne) to zapomnij o swapie i po prostu kup diesla sprzedając benzyne

Opublikowano
Ten temat to jakis joke

jutro pojawi sie temat "chcialbym przerobic moje 316 compact na M5, co muszę zrobic? komplet emblematów M-Power juz kupilem na allegro"?

:mrgreen:

Opublikowano

jutro pojawi sie temat "chcialbym przerobic moje 316 compact na M5, co muszę zrobic? komplet emblematów M-Power juz kupilem na allegro"?

:roll2: haha

HMM ja chciałem kiedyś przerobić E34 535i na 530/40 V8 . Koszta które bym musiał zapłacić przerosły moje wyobrażenia :D. Sprzedałem 535 dołożyłem 3 tyś i kupiłem 530 V8, gdzie przy wymianie z 535 na 530 sam silnik z osprzetem pewnie by wiecej kosztował. Sprzedaj benzynke i dołóż do diesla. Pozdro

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
Dziękuję za podpowiedzi. Pytałam bo mam taką 3 litrową anglika do przywiezienia, ale chyba macie rację że lepiej benzynę sprzedać i kupić diesla... Tylko trochę mi jej szkoda... No i weż sprzedaj taką pojemność..
Opublikowano

:roll2: haha

HMM ja chciałem kiedyś przerobić E34 535i na 530/40 V8 . Koszta które bym musiał zapłacić przerosły moje wyobrażenia :D. Sprzedałem 535 dołożyłem 3 tyś i kupiłem 530 V8, gdzie przy wymianie z 535 na 530 sam silnik z osprzetem pewnie by wiecej kosztował. Sprzedaj benzynke i dołóż do diesla. Pozdro

Dobrze,że nie zrobiłeś tej przeróbki z 3.5 m30 na 3.0v8,wydałbyś kupę kasy,a efekt by był taki sam(osiągi na tym samym poziomie).

Nur bmw e32