Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zakupilem autko i ..poprzedni wlasciciel zakupil gdzues z aukcji opony na tyl - nie sprawdzil stanu i...

sa wyzabkowane - przy predkosciach 40-80 slychac jakbym startowal samolotem..czy macie jakis pomysl co z tym mozna zrobic..

porady typu kup nowe opony narazie sobie odpuscmy..

pozdrowka

Opublikowano
A co kolego chciałbyś zrobić z tymi oponami ? Jak są wyząbkowane to możesz je wyrzucić ,ewentualnie jedną na zapas zostawić .

nooo myslalem, ze moze mozna uzywac tylko wywazyc..

no i slyszalem ze sa jakies obrabiarki ktore "frezuja" takie cos i sie radze dlatego...

Opublikowano

no i slyszalem ze sa jakies obrabiarki ktore "frezuja" takie cos i sie radze dlatego...

Kurde, doczekałem się...

Właściciele drogich BMW kombinują jak oszczędzać na oponach...

Się ten kryzys objawia także u nas... :duh:

...

• Moderatorzy
Opublikowano

Kurde, doczekałem się...

Właściciele drogich BMW kombinują jak oszczędzać na oponach...

Się ten kryzys objawia także u nas... :duh:

...

Nooo oszczędzają bogaci i nam się opłaci :duh: :mrgreen:

Opublikowano
Frezowanie, czy jak to sie nazywa to jedyna szansa dla tych opon. Nie wiem czy jest to ogolnodostepna usluga, ale jesli Ci sie uda to spoko. Tylko musisz miec troche "miesa" na oponie, zeby warto bylo to robic. Jezdzilem kiedys na tak naprawianych oponach i bylo OK. A tak w ogole to polecam kupic nowe opony. Kiedys kupilem wlasnie takie wyzabkowane opony i postanowilem sobie, ze juz wiecej nie kupie uzywanych. Teraz kupuje tylko nowe i mam swiety spokoj :evil:
Opublikowano

jasne....ja Was swietnie rozumiem i tych co radza nowe i tych co sie smieja ze BMW i "kombinuje" ja poprostu mam takie oponki na tyle i oczywiscie, ze kupie nowe...ale mysle zeby dotrwac tej zimy i zakupic na zime nastepnego roku...poprostu - nie lubie wydawac kase ale wtedy kiedy jest na to odp czas.

maja kase Ci co ja licza a Ci co nie to splacaja raty za lanosa :P

co myslicie - czy bedzie to mialo jakies efekty uboczne jesli jeszcze 2 miesiace pojezdza na takich zdeformowanych?

Opublikowano
Wszystko zalezy od pogody, w bydgoszczy zima nie jest tak sroga jak np. na podlasiu. Zalezy tez ile jezdzisz ... zima bedzie trwac jeszcze z 60 dni, przekalkuluj sobie .
Opublikowano
Wszystko zalezy od pogody, w bydgoszczy zima nie jest tak sroga jak np. na podlasiu. Zalezy tez ile jezdzisz ... zima bedzie trwac jeszcze z 60 dni, przekalkuluj sobie .

tia zeby przekalkulowac wlasnie chcialem znac efekty uboczne do rownania...no chyba ze wlasciciele BMW nie kaluluja tylko poprostu placa...jesli tak to czas sprzedac BMW :)

Opublikowano
heh, dopiero co ponad 2000 dalem za wymiane sworzni i tulei w zawieszeniu z przodu + padl mi termostat, rozumiem Cie doskonale... A czy takie wyzabkowane opony nie powoduja nadmiernego zuzycia amortyzatorow?
Opublikowano
A czy takie wyzabkowane opony nie powoduja nadmiernego zuzycia amortyzatorow?

Odwrotnie = wyząbkowane opony świadczą o tym że pojeździły już na mocno zużytych amortyzatorach...

....

Opublikowano
tak, wiedzialem o tym, ale czy takie ciagle podskakiwanie tylu auta poza znacznie gorsza przyczepnoscia nie powoduje zuzycia zawieszenia? Ja bym sie tych opon pozbyl i w najgorszym razie kupil na allegro 2 albo 4 uzywki po ich obejrzeniu albo dokladnej sesji foto.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy mógłbyś wstawić właśnie dokładne zdjęcia opon???

postaram sie ale nie wiem czy tam bedzie cos widac..

dalem sobie spokoj...kupilem nowe opony - wynalazlem dobra opcje..

nie bylo sensu drazyc tematu dalej - wyzabkowane opony poszly na zlom