Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zapodałem sobie zestaw głośnomówiący działający w technologii Bluetooth. Podłączyłem sobie i wszystko jest igła. Jest jednak jeden problem. Otóż kabel zasilający zestaw ma 4 żyły: +,-, zapłon (ignition) i r-mute (radio-mute) - właśnie tego ostatniego nie podłączyłem bo nie mam pojęcia gdzie mógłbym go wpiąć. Mam navi 16:9... Zestaw głośnomówiący jako tako działa ale denerwuje mnie fakt, że przy chęci wykonania/odebrania rozmowy muszę ściszać radio manualnie. Może ktoś przerabiał w/w problem, jeśli tak to proszę o drobne sugestie.

Pozdrawiam forumowiczów,

Ochen

Opublikowano
jaki zestaw głośnomówiący kupiłeś, mógłbyś to opisać bo też sie zastanawiam...
Konrad
Opublikowano
Zestaw to koreańczyk ale nie głupi :) firma nazywa sie JATY (modelu nie pamiętam - box, mikrofon, podświetlany pilot na kablu, kabel zasilajacy oraz głośnik). Miałem ten zestawik założony w poprzednim aucie (e36 coupe) ale tam nie bylo problemu bo nie mialem fabrycznego radia. Tutaj sytuacja sie nieco komplikuje. Jest taka stronka studio24.pl gdzie jest dział strony poświęcony schematom dla różnych jednostek radiowych (również OEM) ale jak do tej pory nie udało mi się nic znaleźć. Navi 16:9 jest to Apline Bordcomputer RD1BJ83A. Może jednak może ktoś coś podpowiedzieć w tym temacie?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Pin numer 4 (biało-brązowy kabel wtyczka czarna 17pin) w tunerze radiowym to właśnie "mute" dla telefonu.