Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Się rado zdenerwował :) ale ma chłop rację. jakub moze i 330i pali 11L w mieście jak jeździsz baaaardo oszczędnie, acz za bardzo w to nie wierzę, ale przy takiej jeździe 330d zejdziesz do 8l. I prawda jst taka że diesle mają wyższą efektywność. Co do turbo w benzynach to się trochę dziwię, że producenci się na takie silniki nie decydują. Ostatnio śmigałem TTką 1,8 turbo 180KM, pięknie idzie już od niższych obrotów.

PS. Taka mała degresja dla fanów benzyny, nie ważne na czym jeździ smochód, ropa, gaz, energia elektryczna, ważne żeby było jak najwięcej mocy z jak najniższymi kosztami, bo czasami wygląda to tak że byście otworzyli kościoły wiernych benzynie, a i tak kiedyś będziemy jeździć na energi elektrycznej którą zasilne silniki mają sprawność po 90%. Kwestia wydajniejszych ogniw elektrycznych i po benzynie :)

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy, nie dogryzać sobie!!!

Ale fakt jest taki że miałem benzyne BMW 3,0L piękny silnik, cudo, niestety każdy wyjazd gdzieś dalej przyprawiał mnie o zawrót głowy, żeby naprawdę w trasie sobie poszaleć i wyprzedzić i przycisnąć to bym musiał na bank napaść, wychodziło że spala 12-15litrów benzyny w trasie a wskazówka od poziomu paliwa schodziła w oczach, po mieście to już wolę nie wspominać.

Fakt silnik pięknie pracował. Awarii w niej nie miałem choć troszkę oleju brała co też było dość denerwujące.

Teraz mam 330d i powiem tak w żaden sposób nie da rady dojść do takiego spalania w trasie jak w benzynie, nawet jadąc nonstop 180 na autobanie auto paliło 8,5-10L, jak bym w ten sposób przemieszczał się benzyną to pewnie z 15-16 by łyknęła

I co ciekawe koledzy macie rację 330i potrafi spalić mniej 11-13litrów ale to już nie jest jazda

Nie ukrywam dużo jeżdże i silnik 3.0d jest super i w trasie przy normalnej jezdzie spala 7,5L i powiem Wam jeszcze jedno, nawet jak sie coś zepsuje to i tak naprawa się opłaca. A spalanie jak hunter udowodnił może być niskie i to dużo niższe niż benzyna 800km na 55l ludzie na benzynie po trasie robiłem 450 - 500 jadąc normalnie tzn. nie zamulając poprostu w 330i jak się wciśnie pedał w podlogę to jest wir w baku i nie piszcie koledze który chce kupić takie auto że jest inaczej

Lepiej doradźcie jak kupić zdrowego diesla bo jeśli kupi 330i to sorry ale musi mieć dużo więcej na paliwo. I nie piszę tego tak se tylko miałem jedno i mam drugie oczywiście BMW

Opublikowano
Jeździłem przez 14 lat dieslami i raz na początku benzyną 0,8L skodą 100s (sport :P ). Teraz przesiadłem się z golfa 2, 1.6GTD na 330i i ... nie przyprawia mnie o ból głowy spalanie. Mam spokój z turbo, wtryskami, telepaniem karoserii itp. 15 litrów w trasie? Przy 160 spalanie miałem 8,9L na odcinku 500km, wiec nie przesadzajcie z paliwożernością :naughty:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Koledzy, nie dogryzać sobie!!!

Ale fakt jest taki że miałem benzyne BMW 3,0L piękny silnik, cudo, niestety każdy wyjazd gdzieś dalej przyprawiał mnie o zawrót głowy, żeby naprawdę w trasie sobie poszaleć i wyprzedzić i przycisnąć to bym musiał na bank napaść, wychodziło że spala 12-15litrów benzyny w trasie a wskazówka od poziomu paliwa schodziła w oczach, po mieście to już wolę nie wspominać.

Fakt silnik pięknie pracował. Awarii w niej nie miałem choć troszkę oleju brała co też było dość denerwujące.

Teraz mam 330d i powiem tak w żaden sposób nie da rady dojść do takiego spalania w trasie jak w benzynie, nawet jadąc nonstop 180 na autobanie auto paliło 8,5-10L, jak bym w ten sposób przemieszczał się benzyną to pewnie z 15-16 by łyknęła

I co ciekawe koledzy macie rację 330i potrafi spalić mniej 11-13litrów ale to już nie jest jazda

Nie ukrywam dużo jeżdże i silnik 3.0d jest super i w trasie przy normalnej jezdzie spala 7,5L i powiem Wam jeszcze jedno, nawet jak sie coś zepsuje to i tak naprawa się opłaca. A spalanie jak hunter udowodnił może być niskie i to dużo niższe niż benzyna 800km na 55l ludzie na benzynie po trasie robiłem 450 - 500 jadąc normalnie tzn. nie zamulając poprostu w 330i jak się wciśnie pedał w podlogę to jest wir w baku i nie piszcie koledze który chce kupić takie auto że jest inaczej

Lepiej doradźcie jak kupić zdrowego diesla bo jeśli kupi 330i to sorry ale musi mieć dużo więcej na paliwo. I nie piszę tego tak se tylko miałem jedno i mam drugie oczywiście BMW

Kolega chyba pomylił szarpaną jazdę z jazdą w trasie :duh:

a jak wsiadł w diesla to doznał olśnienia :mrgreen:

można i tak, jak kto lubi :wink:

8-10 litrów przy 180km\h NON STOP? LOL kiedy zaczniecie pisać o średnim spalaniu z podaniem prędkości? a nie, że jechałem jakiś tam odcinek w trasie szybko i spaliła mi średnio tyle a tyle? :wink:

taka sama prawda jak średnie spalanie 9 litrów przy WŚCIEKANIU się :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Bardzo ciężko teraz o model poliftingowy w dobrej cenie :( Ja jestem świeżo po zakupie nowej buni :lol: Miałam naprawdę złe doświadczenia z poprzednią bunią ponieważ na poprzednie 328i z roku 98 wybuliłam dwa lata temu 31 tysięcy złotych :( Nie miałam żadnych złych przygód z nią jeśli chodzi o jazdę i awaryjność , wymianie podlegały tylko oleje , klocki , tarcze i drążki stabilizatora przez całe dwa latka :) Niestety jak się okazało kiedyś 2 miesiące po zakupie po sprawdzeniu lakieru okazało się że bunia miała robiony cały tył , dach z prawej strony i prawy bok :( :( A było to autko kupione w komisie "podobno" bezwypadkowe :( Sprzedałam dopiero co i tym razem postanowiłam ponieść niewielkie koszty i przy tym zakupie sprawdziłam VIN autka w serwisie , przebieg zarówno jest udokumentowany (178 tys.) w książce serwisowej , komplet dokumentów , kluczyków , sprawdziłam w serwisie lakier i nie uwierzycie ale Panowie mieli przybliżone grubośći lakieru i sprawdzili wszystkie elementy i nic koledzy nie było w niej robione , szpachlowane ani malowane :lol: Tak samo wszystko pod maską i w środku się zgadza :lol: Cieszę się w końcu autkiem bezwypadkowym a do tego bardzo dobrym wyposażeniem (czarne skóry , duża navi , tv dvd itd...) a jest to autko do końca serwisowane i jest to kolejny dowód na to że nie wszystkie nasze kochane bunie muszą mieć kręcone liczniki bo to bunia z 2002 roku :lol: Zapłaciłam za bunię 42 tysiące złotych i wiem że niektórzy mogą zarzucić że przepłaciłam za nią ale moje rozważania tyczyły się jeszcze modelu 330 (obecnie kupiony to 2.0d automat) ale ostatecznie mocne wyposażenie 2.0 i fakt jej serwisowania i bezwypadku przemówiły na jej korzyść :lol: Bo 330 mogłam kupić też parę tysięcy taniej ale postanowiłam mieć tym razem sprawdzone autko :lol: Koledze poradziłabym troszeczkę się wstrzymać i poczekać aż coś się trafi , autko dokładnie sprawdzić i wtedy kupić bo kupić w ciemno a potem źle się przekonać to bardzo złe uczucie :oops:

Pozdrawiam :lol:

Opublikowano

Strasznie się przestraszyłem Rado_!, naprawdę. Coś musi być specjalnego w tych dizlach czy dislach nie wiem jak on to pisze, bo chlopak jest zauroczony jakby buziaka od księcia dostał.

i pamiętajcie ja nie jestem bananek, ja jestem chiquita. Nie wierzcie Rado_!

Opublikowano
Strasznie się przestraszyłem Rado_!, naprawdę. Coś musi być specjalnego w tych dizlach czy dislach nie wiem jak on to pisze, bo chlopak jest zauroczony jakby buziaka od księcia dostał.

i pamiętajcie ja nie jestem bananek, ja jestem chiquita. Nie wierzcie Rado_!

tak tam znam doskonale takich , farmazony piszesz i w dodatku wprowadzasz ludzi w błąd , żal.pl

przypomne ci ignorancie że przerabiałem też benzyne , naprawde śmiać mi się chce co ty tu wypisujesz , nierozumiesz podstawowych pojęć kolego , wogóle nie dotarło widze to co napisałem co do wydajności i co do ciepła jakie produkuje silnik - ty chyba pomyliłeś kolego z silnikiem parowym - taki twój poziom jest ,

jedyne co to piszesz pierdoły o chikicie , wstawiasz zdjecie subaru a wozisz się tylko 330i i zachwycasz się pod niebiosy , żenua.pl

disla wybrałem świadomie i wielokrotnie mówiłem dlaczego i jakie są jego wady i zalety , sorx ale warczenie silnika mnie już nie bawi , ucichłeś widze z turbo - co się stało przecież to twój jedyny argument ,błyśnij może swoją znajomością że w twoim wspaniałym benzyniaku nie ma turbo - ciekawe dlaczego producent tego nie zrobił - hm - trudna i niezrozumiała dla ciebie zagadka

pisz dalej , naprawde bawisz mnie przednie swoim światopoglądem , masz bardzo dużo argumetów , powalają

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Tak obserwuje sobie tą wymianę zdań i myślę "Ach ta męska duma :lol: "

Ale co do :

wstawiasz zdjecie subaru a wozisz się tylko 330i

Że niby subaru lepsze od BMW 330i ? :jawdrop:

Ja bym nigdy nie chciała już niczego innego niż BMW :lol:

Choćby nie wiem jak drogie , piękne i szybkie by było :D Ale kwestia gustu :mrgreen:

Opublikowano

Radeczku chłopie czy ty aż taki tępy jesteś, że nie widziśz że ja sobie jaja z Ciebie robię już chyba z pół roku?

Znasz zabawę w oczy wilka?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.