Skocz do zawartości

Zapalila sie kontrolka EML i ASC auto jedzie 20m/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam wielki problem! wczoraj rano odpalam auta zaczynam jechac a tu nagle zapala sie EML i ASC auto nie ma mocy obroty max 2000 i predkosc do 20 km/h!! co to jest czy problem z kontrola trakcji?? po prejechaniu 5 km zniklo i auto jezdzilo narmalnie dzisiaj rano jak odpalilem to wzystko OK co to bylo?? pytam bo w najblizszym czasie wyjezdzam w trase i nie chce mi sie wracac 800 km z predkoscia 20km/h!!
Opublikowano
Czasami w zimę tak się dzieje że w czasie jazdy pod samochodem zbiera się sporo śniegu który pod wpływem ciepła rozmarza i do czujników dostaje się wilgoć, w nocy łapie mróz i znów zamarza. A wtedy ABS i kontrola trakcji potrafi "zgłupieć". W czasie jazdy znów czujniki pod wpływem ciepła z chociażby tarcz hamulcowych się nagrzewają, osuszają i wraca do normy :D
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odświeżę wątek, co prawda w e46, ale identyczna sytuacja. Po ruszeniu autem zapaliły się kontrolki EML i ASC, auto zmulone. Po wyłączeniu/włączeniu auto jechało normalnie, świeciła się tylko kontrolka EML. Po ponownym odpaleniu auta wszystko wróciło do normy.

Dodam jeszcze, że usterka wystąpiła wkrótce po zatankowaniu auta na stacji benzynowej.