Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań, moje auto to X5 [E53] ale pytania są raczej ogólne więc użytkownicy innych aut też mogą mi pomóc.

1. Mam tylko jeden kluczyk do auta, chciałbym mieć też kluczyk do odczepienia haka, oraz kluczyk do Webasto. Czy takie kluczyki mogą zrobić mi w ASO ? Jeśli tak to jedynym wyjściem jest ASO czy też zwykłe zakłady w których się dorabia klucze i koduje też mogą dorobić ?

2. Czy w automacie zawsze trzeba trzymać przycisk aby go przestawić? Z tego co zauważyłem przycisk trzeba wcisnąć koniecznie jeśli wrzuca się wsteczny. Na resztę pozycji normalnie bez przycisku skrzynia mi przeskakuje.

3. Z pozycji skrzyni 'D' gdy wezmę w lewo to pojawia mi się literka 'S' .... czyżby sport ? Jaka jest różnica między tym trybem a zwykłym 'D' ? Auto szybciej rozpędza się do 100km/h ? więcej pali ? A może coś innego ?

4. Mam na szybie kilka naklejek niepotrzebnych, jak można je zdrapać szybko ? Ktoś się tym zajmuje ? Zna ktoś przykładowe ceny ?

5. Czy w automacie trzeba wymieniac olej ? W ASO powiedziano mi ze jest dozytowni i nie trzeba nic wymieniac, chyba ze skrzynia zacznie ciec , natomiast w necie wyczytalem aby wymieniac i nie sluchac ASO ...

Opublikowano

2. zebys przypadkiem nie wrzucil wstecznego zarzynajac skrzynie, w manualach przeciez tez sa zabezpieczenia na R.. poza tym 3,2 to tylko elektroniczne ustawienie, fizycznie nic nie zmieniasz w skrzyni

3. tryb sport kreci wyzej i w miare mozliwosci trzyma nizszy bieg, raczej ciezko nie zauwazyc

4. plyn do zdejmowania naklejek, plastikowa lopatka, suszarka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ad 5. BMW twierdzi że skrzynie są bezobsługowe, natomiast producenci skrzyń (GM czy ZF) mowią że trzeba wymieniać. I bądź tu mądry.... na forum znajdziesz wielu którzy wymieniali olej.....

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Autor wątku dostaje ostrzeżenie za tytuł nie naprowadzający na treść wątku.

Każdy wątek ma służyć także innym użytkownikom, dlatego każdą tematykę należy poruszać w taki sposób, żeby ktoś mógł w przyszłości łatwo znaleźć rozstrzygnięcia dotyczące problemu. Nikt nie będzie nigdy wpisywał w wyszukiwarce hasła "Kilka pytań" żeby znaleźć rozwiązanie jakiegokolwiek problemu.

W regulaminie jest wszystko napisane.

http://www.bmw-klub.pl/forum/rules.php

zamykam

Moderator
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.