Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Jestem w posiadaniu BMW 520d 163KM limuzyna. Spalanie na trasie 6.3L. Auto z 2006r bez żadnych problemów.

Poza tym pomyślałem sobie, że i tak w Polsce można jeździć na maxa około 100km/h. Narobiło się tyle fotoradarów i kamer, że strach pomykać. W jeden dzień właśnie BMW dostałem 6 sztuk.

6 mandatów to ile to punktów?Jeszcze masz prawko?

A wiesz z tą barierą 100km/h jest różnie ale ważne jest jak i w jakim czasie się ją osiąga.

hej

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ile ci srednio pali?, bo dane producenta są bardzo optymistyczne

6.5 trasa

8.5-9 miasto - głównie korki (warszawa)

noga ciężka :)

Opublikowano

Witam

Witam.

Poza tym pomyślałem sobie, że i tak w Polsce można jeździć na maxa około 100km/h. Narobiło się tyle fotoradarów i kamer, że strach pomykać. W jeden dzień właśnie BMW dostałem 6 sztuk.

Także 520d i 6 biegów w zupełności wystarczy, a komfort we wszystkich chyba taki sam i wyposażenie podobne.

Pozdrawiam!

W zasadzie to, nie ma znaczenia jakim autem lamiesz przepisy :wink:

520d rozpedzisz bez wiekszych problemow do predkosci, duzo powyzej 100km/h. Jednak w ,,trasie,, dobrze jest miec zapas mocy.

Jezdzilem 520d, subiektywnie zwijalo sie- tak sobie, ale takie odczucie wzielo sie dlatego, ze przesiadlem sie bezposrednio ze swojego to 520d.

Jednak po dluzszej jezdzie ,,dawalo rade,, ale odzczucie rowniez bardzo subiektywne bo osiagi przyslonil mi komfort jazdy, ktory jest wyzszy w 5er niz w mojej trojce ze sportowym zawieszeniem- punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :wink: - zreszta pojecie ,,daje rade,, jest bardzo wzgledne, poniewaz juz u siebie zwiekszyl bym moc lub zmienil na cos mocniejszego :wink:

Komfort nie jest taki sam we wszystkich, a podobne wyposazenie... hmmm jesli masz na mysli to, ze kazda ma kierownice i fotele to sie zgodze, ale opcji konfiguracji wyp. dod. jest tyle, ze glowa boli, zreszta wyposazenie modeli 520d a np. 545i to przepasc.

pzdr

Opublikowano

Witam

Od paru dni jestem posiadaczem 520d 2006 maual. W moim aucie na biegu jalowym odczuwam drganie lewarka skrzyni i jakby lekkie wibracje silnika ktore sie przenosza na karoserie. Czy u was jest podobnie? Pytam bo nie jest to zbytnio dokuczliwe a nie wiem czy u mnie cos nie tak z poduszkami silnika, czy moze ten typ tak poprostu ma. Jeszcze jedno pytanie co do skrzyni. U mnie podczas zmiany biegow odczuwam lekki opor lewarka podczas zapiecia biegu. To normalane?

Co do osiagow 520d to jak dla mnie wystarczajace do normalnej jazdy.