Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Panowie mam mały problem, szukałem ale cos słabo mi to idzie , chodzi o to że ze środkowego nawiewu który dmucha ciepłe powietrze na okolice naszych twarzy leci tylko zimne powietrze niezależnie od tego jak ustawie to małe pokrętło przy kratce, jak ustawie na zimne to jest ok. a jak na ciepłe to przestaje dmuchać albo bardzo słabo ale i tak zimnym powietrzem. Nawiew na szybe i na nogi chodzi tak jak powinien. Prosze o pomoc :modlitwa:
Opublikowano
chyba nie tylko zimne bo u kumpla leci też ciepłe w zależności jak ustawi to pokrętło, a poza tym jak by miało lecieć tylko zimne powietrze to po co by było to pokrętło do regulacji? nie wiem czy mam racje ale tak mi sie wydaje. Pozdr.
Opublikowano
A czym jezdzi kolega? W e36 na twarz leci zimne, zauwaz ze nawet na pokretle pojawia sie niebieski kolor. Natomiast mozesz ustawic pokretlo pomiedzy kierunkiem na szybe/nogi i twarz, bedzie leciec z dwoch grup nawiewow, rowniez cieple.
Opublikowano
Wytłumacze jeszcze raz. Mam klimatronik dwustrefowy naciskam wszystki trzy strzałki na panelu czyli nawiew na szybe , nogi i twarz. Na szybe i nogi leci ciepłe powietrze a na twarz tylko zimne, czy tak ma być?
Opublikowano
Tu chyba należało by sprecyzować czy auto ma klime czy nie. Ja mam manualną klimatyzacje i jak sobie ustawie to z środkowego nawiewu leci ciepłe/gorące powietrze normalne jak z innych kratek. :?: :!:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano (edytowane)

W E46 przy takim ustawieniu jak u ciebie oczywiscie ze środkowego leci ciepłe powietrze, w trybie auto jest troszkę inaczej bo sterownik sam dobiera kiedy ma się otwrzyć nawiew środkowy (jaki i pozostałe). Nie widze powodów żeby w E36 było inaczej, i z tego co wiem tak jest.

Do kolegi powyżej: zobacz post nad twoim to się dowiesz czy jest klimatronik czy nie :)

Edytowane przez Prokop
Opublikowano
u mnie jest klimatyzacja elektroniczna i własnie z tego środkowego nawiewu leci tylko zimne powietrze a wydaje mi sie że powinno lecieć też ciepłe w zależności jak sie ustawi
Opublikowano
W E46 przy takim ustawieniu jak u ciebie oczywiscie ze środkowego leci ciepłe powietrze, w trybie auto jest troszkę inaczej bo sterownik sam dobiera kiedy ma się otwrzyć nawiew środkowy (jaki i pozostałe). Nie widze powodów żeby w E36 było inaczej, i z tego co wiem tak jest.

Do kolegi powyżej: zobacz post nad twoim to się dowiesz czy jest klimatronik czy nie :)

Zgadzam sie z kolegą a u mnie wlaśnie tak sie nie dzieje.
Opublikowano
ja w swojej tez mam climatronic i ze srodkowego nawiewu jak ustawie to male pokrętło odpowiednio to leci ciepłe powietrze, tak więc stary cos u ciebie chyba jest.... nie do końca wporządku :) moze nawiew centralny jest sterowany w inny sposob niż pozostałe boczne - chodzi mi o mechanizm ktory za to odpowiada
Opublikowano
napisales ze zimne leci na twarz, gdy właczone jest ogrzewanie na szybe i nogi ??? sprobuj np tylko na szybe i twarz moze bedzie roznica ?aczkolwiek to troche nielogiczne byłoby...... ja np jak wlącze ciepłe na twarz i ogrzewanie szyby mam wrazenie ze na szybe słabiej/ lżej ciągnie :doh:
Opublikowano
napisales ze zimne leci na twarz, gdy właczone jest ogrzewanie na szybe i nogi ??? sprobuj np tylko na szybe i twarz moze bedzie roznica ?aczkolwiek to troche nielogiczne byłoby...... ja np jak wlącze ciepłe na twarz i ogrzewanie szyby mam wrazenie ze na szybe słabiej/ lżej ciągnie :doh:
musze tak zobaczyć ale wydaje mi sie że to nie będzie to
Opublikowano
Bzdury piszą ci, którzy twierdzą, że ze ze środkowych nawiewów leci tylko zimne. To dopiero byłaby głupota. Poczytajcie instrukcję obsługi, jest tam napisane, że chcąc szybko podgrzać środek auta należy ciepłe powietrze skierować przez środkowe nawiewy. Ja mam też wersję z klimatyzacją i jak ustawię to leci gorące.
Opublikowano
Z tego nawiewu na twarz leci TYLKO zimne powietrze.

Wszystko jest ok :cool2:

ja w swojej e36 320i '93 nastwie na twarz i cieple leci moze nie gorace ale odczuwalnie cieple. :!:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano

ja mam klime dwustrefową (nie klimatronic) i tez jak sie nastawi pokretłem przy kratce żeby było ciepłe to leci ciepłe na twarz.

pozdr Miczel

Opublikowano
ja mam klime dwustrefową (nie klimatronic) i tez jak sie nastawi pokretłem przy kratce żeby było ciepłe to leci ciepłe na twarz.

pozdr Miczel

Ja nie mam żadnej klimy i tez moge ustawić gorące powietrze z śrdkowych nawiewów! moge ustawic tez zimne ogólnie to jest pełna regulacja tylko trzeba umiec ustawić!

Opublikowano
Bzdury piszą ci, którzy twierdzą, że ze ze środkowych nawiewów leci tylko zimne. To dopiero byłaby głupota. Poczytajcie instrukcję obsługi, jest tam napisane, że chcąc szybko podgrzać środek auta należy ciepłe powietrze skierować przez środkowe nawiewy. Ja mam też wersję z klimatyzacją i jak ustawię to leci gorące.

Bzdury to ty kolego piszesz w autach bez klimy zawsze bedzie lecialo ci srodkiem chlodne powietrze, tak jak przewidzial producent

Opublikowano

Bzdury to ty kolego piszesz w autach bez klimy zawsze bedzie lecialo ci srodkiem chlodne powietrze, tak jak przewidzial producent

no to ja mam pewnie cos zepsute bo klimy nie mam a cieple leci srodkiem jak nastawie.i to nie bzdura!

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano

Zgodzę się z Tobą, jeżeli ustawimy pokrętło na "niebieskim" będzie leciało tylko zimne powietrze, przestawiając pokrętło na "czerwone", powodujemy przepływ zimnego powietrza przez nagrzewnicę i w rezultacie do środka samochodu dmucha nam ciepłe powietrze.

Pzdr.

Opublikowano

To po co przy nawiewie pokrętło ciepłe zimne powietrze? To chyba by był pierwszy samochód z takim nawiewem bo w innych się z tym nie spotkałem. Pewnie powinieneś sprawdzić u siebie co i jak bo widocznie coś masz zepsute jeśli wieje ci tylko zimnym.

Opublikowano

Idąc Twoim tokiem rozumowania to producent przewidział, że pokrętło które masz przy środkowym nawiewie służy do ozdoby, tak? :D Masz zepsute coś w ogrzewaniu i tyle. Radzę poczytać instrukcję.

Opublikowano
ale się uśmiałem, jak można napisać że w e36 środkiem leci zawsze zimne powietrze????? Co to miało by dawać? Ja mam klimatronik i jaką sobie ustawie temperaturę i nawiewy to tam mi takie powietrze leci i tak ma być. A co do pytania o przyczynę to jedyne co mi się nasuwa że ze środka nie ma ciepłego, to coś jest popsute w tych zaporach które kierują powietrzem.
Opublikowano
A może ktoś wie gdzie tam można zajrzeć, może coś rozkręcić, bo ja nie mam zielonego pojęcia nawet od czego zacząć :cry2: