Skocz do zawartości

Czy wlanie benzyny zaszkodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z rozpędu na stacji paliw wlałem 3,5 litra benzyny 98 do swojej 330d zanim poczułem inny zapach. Resztę zbiornika zalałem ON Verva jakieś 52 litry. Czy mogę bezpiecznie jechać ? Swoją drogą oznaczenie Verva na stacjach Orlenu jest beznadziejne i pracownik powiedział, że już nie jedna osoba się tak pomyliła.
Opublikowano

Sa tacy co wlali pol zbiornika potem jeszcze spory kawalek przejechali i nic sie niedzieje. Nie bój sie, nic sie nie stanie.

sa mechanicy , co mowia, ze od czasu do czasu wrecz nalezy wlac Pb w jakims tam stosunku( a bylo to nie 1/25 tylko duzo wiecej) z Dieslem w celu przeczyszczenia ukladu.

Opublikowano

Na taki zbiornik, to malutka ilość. Nic się nie stanie.

Kiedyś kolega zatankował do Grand Cheeroka 2.7 CRD 40 litrów PB Vervy, (w baku było z 20-30 ON) z tego samego powodu właśnie. Kiedy auto zaczęło głosniej pracować i szarpać zaczeliśmy się zastanawiać o co chodzi. Dopiero po kilku godzinach zekrneliśmy na fakturę ze to było PB. Nalaliśmy dodatku do diesli, i stopniowo dolewaliśmy Vervy ON. Jeep smiga po dziś dzień :norty:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....