Skocz do zawartości

Nowy własciciel E46 330d 204ps Touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Od niedawna jestem właścicielem E46 330d Touring 204ps skrzynia manual 6

Miałem kupić sedana ale cena i stan techniczny tego Touringa mnie przekonał chciałbym zrobić przy nim kilka rzeczy stąd moje pytania do was koledzy

1. Mam zamiar wymienić z tyłu lampy z pomarańczowych na białe

Na allegro dostepnę dwa rodzaje jedne z nich w zasadzie róznią się tylko kolorem klosza zamiast pomarańczowego jest biały

http://allegro.pl/item502443804_lampa_tyl_bialy_migac_nowa_bmw_3_e46_kombi_98_w_wa.html

Drugie natomiast według mnie wizualnie dużo ładniejsze to takie które kierunkowskaz mają biały i znajduję się on w jednej linni z światłem wstecznego ciekawi mnie jak to się prezetuje w nocy co byscie polecili

http://allegro.pl/item520012314_lampy_tylne_bmw_e46_red_clear_kombi_e_46_promocja.html

2. Druga sprawa to olej który musze wymienic zastanawiam Się nad czymś takim mam w domu kanał także wymienie sam Silnik 330d 204KM przebieg 140tys org auto z 2004.11 końcówka jeździło na syntetyku

Mysle o czyms takim

http://allegro.pl/item522957439_castrol_edge_tdi_5w40_20l_1l_1zl_dostawa.html

ze względu na koszty

ewetualnie ten

http://allegro.pl/item522957349_castrol_edge_rs_0w40_20l_1l_1zl_dostawa.html

czekam na wasze sugestie

3. Chciałbym założyc Alu ramki na zegary wiadomo efekt super ale nie bardzo wiem jak się za to zabrac i czy trudno to zrobić może ktoś gdzies widział opis krok po kroku

4. Co jeszcze należało by sprawdzić przy tym autku

Czekam na wszystkie odp i pozdrawiam Piotrek

:lol: :lol:

Edytowane przez gex
Opublikowano
naprawde nikt niema zdania w tym temacie panowie...?
Opublikowano

olej kup 0w40 castrol edge sport u dystybutora castrola,

co do ramek na licznikach to raczej powinienes miec w tym roczniku srebrne.

co do białych kierunków to troche kosztow z tyłu, z boku i z przodu

Opublikowano

Jesli chcesz odezwij się na GG lub PW, to odpowiem na twoje pytania. Alu ramki powinna mieć wersja lifestyle, nie wiem jaką ty masz, nie każde miały seryjnie, mimo 2004 rocznika.

I nie 0w40 tylko 5w40. Mozesz Castrola, ale lepiej inny produkt (Valvoline, Motul, LM). Temat rzeka , zresztą poszukaj, nawet w tym dziale jest tego pełno.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Członkowie klubu
Opublikowano
Lifestyle - co miała innego?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

http://www.treffseiten.de/bmw/info/preise_3er_touring_09_03.pdf

Tu masz cennik z 2004 roku i liste wyposazenia. Lifestyle miał dosyć wysoki standard.

Stylistycznie lifestyle wyrózniał sie czarnym sufitem (jak M), alu ramkami na zegarach, czarnymi listwami wykonczeniowymi we wnetrzu i tapicerką pół skórzaną. Prawdopodobnie , w wersji 330d, felgi były wzoru 137.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

No wiec moj nie ma czarnego sufitu, ale ma ramki alu i czarne listwy, sportowe siedzenia ale bez skory. Do tego Navi duza ksenony 4 el. szyby sport zawieszenie, harmana z kardonem, PDC i troche innego stuffu.

VIN to PH96765 rok 2004

M330d odezwij sie na gg 1227396 chetnie porozmawiam o naszym Lifestylu :)

Opublikowano
Ja niestety mam wersje Standard z ciemną tapicerką z aluminiowym wykonczeniem trójramiennną kierownice z multifuncją i tempomatem xeny i grzane fotele pozatym standard 4 szyby w prądzie centralny alarm klimatronik dsp CD ale za to naprawde w super stanie technicznym 4 miesace szukałem ale w koncu jest 109 przebiegu sprawdzony srodek zero zużycia wymieniony lewy błotnik i dzrzwi kierowcy chce teraz powymieniac co trzeba itp zeby autko polatało vin PH95804
Opublikowano
gex, kupowałeś z allegro czy otomoto? jak tak do podaj link, jakies fotki... i tak zapytam ile cie wyszla :lol:
Opublikowano
nie kupowałem z ogłoszenia sąsiad mojego kuzyna miał to auto w zasadzie jego żona. Kuzyn wiedział ze chce kupić coś takiego no i podjechałem i sie dogadaliśmy. A ze nie było bite i służyło jako transporter dzieci do szkoły wiem od kuzyna który dobrze zna byłych włascicieli
Opublikowano

fotki wrzuce w niedziele

czyli reasumując jaki olej

0w40

czy

5w40

Opublikowano
panowie dzis odebrałem nie zawiodłem sie wrazenia z jazdy bezcenne :D:D:D :mrgreen:
Opublikowano

Auto jezdzi od początku na oleju Castrol SLX 0w30

Czy Castrol Edge 0w40 mozna zalac czy lepiej jakis inny olej