Skocz do zawartości

[Exx] Uszlachetniacz do DIESLA zimą, co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie nie chodzi mi tu o markę bo z tego co wiem i STP, i Kleen-Flo produkują dobrą chemię i różnego rodzaju dodatki, chodzi o to czy lać :)

Jeszcze zastanawiam się nad produktem czyszczącym wtryski i zbierającym nagar itd. itp. I albo kupię właśnie Kleen-Flo, albo STP tylko czy warto raz za czas to dodać do paliwa :?:

Opublikowano
Hej.

Profilaktycznie do swojej bety zalewam Skydd-a http://www.motoprodukty.pl/product_info.php?products_id=1662 .

Sprawdzony w mrozie (max jaki był to 25s) i na kulku samochodach zawsze sie sprawdzal.

Pozdrawiam

Stara szkoła ten środek. W połowie lat 90 tych z nim się spotkałem naprawdę dobry i nie ma co się kusić na kolorowe opakowania konkurencji.

(OO)=== OO===(OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w instrukcji do e39 5xxd jest napisane, aby nie stosowac dodatkow do paliwa, gdyz moze to doprowadzic do usterek w silniku

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
szczerze wkurza mnie instrukcja i nie czytam jej bo czesto są tam bzdury :D kolego lej smiało uszlachetniacz tylko stp albo xeramic zlwaszcza na te mrozy
Opublikowano
w instrukcji do e39 5xxd jest napisane, aby nie stosowac dodatkow do paliwa, gdyz moze to doprowadzic do usterek w silniku

Hej.

Krzyżaki chyba nie przewidziały ze w polsce bedzie syfiasta ropa która potrafi zamarznać nawet jak jest zimowa.

Pozdrawiam

Opublikowano
kolego lej smiało uszlachetniacz tylko stp albo xeramic zlwaszcza na te mrozy

Leje leje, tylko że właśnie kleen-flo, z tego co słyszałem to dość dobry produkt.

ja leje xeramica - paliwo nie zamarza :D

Opublikowano
Witam. Mam pytanko odnośnie środka STP. Czy do 530d dolewacie zwykłej formuły do diesla czy też są jakieś specjalne typowo do common raila. Wiem, że inne firmy posiadają takie rozróżnienie. Proszę o konkretny rodzaj STP. Dzięki.
Opublikowano

Hej.

Krzyżaki chyba nie przewidziały ze w polsce bedzie syfiasta ropa która potrafi zamarznać nawet jak jest zimowa.

Pozdrawiam

Dokładnie jak kolego napisałeś instrukcja przewiduje paliwo tankowane w Niemczech (tam by nie wpadli na to że można sprzedawać olej opałowy jako Diesla itp :jawdrop: ), a jak jest w Polsce każdy wie raport o jakości paliw - http://www.egospodarka.pl/33166,Jakosc-paliwa-w-Polsce-I-VI-2008,1,39,1.html pokazuje, że 7,3 % stacji oszukuje paliwo (Diesel)!!! Zatankowanie takiego syfu to naprawa układu wtryskowego :cry2: . Sam nigdy nie stosowałem dodatków do paliw dopiero od niedawna mam Diesla, ale też to rozważam, w końcu producenci dodatków z tego żyją przeprowadzają jakieś próby, badania by dowieść skuteczność swoich środków. W sobotę jestem umówiony w ASO popytam co o tym sądzą.