Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mnie odpala po 3-4sek.grzanie świec ok.5sek.ale jak tył auta stoi wyżej niz przód.Gdy zdarzy się tak ,że stoi w poziomie lub przód wyżej (po nocy)muszę kręcić 10-15sek.W lato także.O co tu chodzi. Edytowane przez Kuba3.5
BMW do końca.
Opublikowano
Mnie odpala po 3-4sek.grzanie świec ok.5sek.ale jak tył auta stoi wyżej niz przód.Gdy zdarzy się tak ,że stoi w poziomie lub przód wyżej (po nocy)muszę kręcić 10-15sek.O co tu chodzi.

Aku jest z tylu, wiec moze kiedy tyl jest wyzej cieple powietrze unosi sie do tylu i akumulator az tak nie marznie... :) :mrgreen:

Opublikowano

U mnie przy -22 grzanie świec ok 5 sekund ale i tak jeszcze czekam z 3 sekundy dłużej zanim odpalę, i pali na "dotyk", jedno przekręcenie i już jest OK.

Ja u siebie mam taki podgrzewacz paliwa czy jak ktoś mi powiedział "webasto do paliwa". dokładnie to sam nie wiem o co chodzi. Ale nie mam problemu z paleniem w zimie.

Opublikowano

mój garażowany i w domu i w pracy

odpala zawsze za 1 razem, świece grzeją się bardzo krótko, silnik obróci ze 3 razy, ale podczas kręcenia zapalają się po raz drugi kontrolki od dsc itp.

nie znam wieku akumulatora

Opublikowano

przepraszam za sekundową pomyłkę kolego spinecki ale ze stoperm w ręku nie mierzyłem grzania świec , jutro sprawdzę ze stoperem i podam co do setnej sek. grzanie świec :norty:

pozdro!

Opublikowano

U mnie grzeja na pewno dłużej niż 5 sekund. Im zimniej tym dłuzej. Ale zakręcić musi ze 3-4 razy. Ja stawiam na pompę i złe kąty wtrysku...

Czy ktoś wie jaki powinien byc prawidłowy?

• 1 rok później...
Opublikowano

witam!!

czy ktos z Was dolewał depresatora w zime?? w poprzednich autach dolewałem profilaktycznie(mimo zee tankuje na shellu) a tu niby nic nie mozna dolewac :x