Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przez te cholerne mrozy mam problem z poduszkami powietrznymi, a mianowicie:

wczoraj po południu, wracając z pracy, odpaliłem auto i jak mi się zaświeciła kontrolka poduszki tak się do dziś świeci. Dziś rano już nie umiałem odpalić samochodu, ponieważ mi akumulator padł (dokładnie był słaby w pięciostopniwej skali naładowania na prostowniku był na dwójce).

Czy jest możliwe że się zaświeciła kontrolka AIRBAG przez słaby akumulator?

Czy da się to jakoś wyłączyć bez podłączenia komputera w serwisie?

Opublikowano
Być może kontrolka akumulatora świeci Ci się przez zepsutą mate pasażera pod fotelem. Dodam, że u mnie też się świeci poducha ostatnio w te mrozy coraz to częściej, w tym tygodniu jeszcze zamówię emulator tej maty, zobaczę co się wtedy będzie działo.
Opublikowano

wydaje mi się, że jeżeli już się zapaliła to można ją tylko zgasić przed podpięcie do kompa, sama raczej nie zgaśnie.

zanim podjedziesz na kompa sprawdź sobie kostki od maty, przeczyść je i porządnie pospinaj...

pamiętaj, że jeżeli pali Ci się lampka od poduszki to w razie nieszczęścia poducha nie odpali .

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano

OK. Dzięki.

A co w przypadku gdybym chciał zmienić akumulator, ponieważ ten jest od nowości prawie 7 lat. Czy mi się wykasują ustawienia kompa i rozkoduje się radio? Wymieniał ktoś już akumulator???

Opublikowano
Poduszka zaswiecila sie od slabego akumlatora.Wymien (naladuj akumulator) na komp skasuj blad i po sprawie.Chyba ze rzeczywiscie masz uszkodzona mate.Ale poduszka zaswieca sie od slabego akumlatora na 100%
Opublikowano
OK. Dzięki.

A co w przypadku gdybym chciał zmienić akumulator, ponieważ ten jest od nowości prawie 7 lat. Czy mi się wykasują ustawienia kompa i rozkoduje się radio? Wymieniał ktoś już akumulator???

Wymieniałem i nic się nie stało, tylko trzeba podobno zachować kolejność odłączania i podłączania, niestety nie pamiętam jak to było ale jest to gdzieś na forum.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
OK. Dzięki.

Zacznij od akumulatora, bo jak kolega syjam23 napisał jest to wg. Twojego opisu na 99% objaw zdechłego akumulatora. Odepnij najpierw (-) potem (+) podpięcie przeprowadź odwrotnie czyli (+)>>(-).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja aku odpinałem nie raz i w róznej kolejnosci odkrecałem klemy i nic mi sie nie kasowało w radyjku. Musiałem tylko nastawic date i godzine nic wiecej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

ja aku odpinałem nie raz i w róznej kolejnosci odkrecałem klemy i nic mi sie nie kasowało w radyjku. Musiałem tylko nastawic date i godzine nic wiecej

nie chodzi o odpinanie tylko o spadek napiecia podczas krecenia rozusznikiem ponizej 11V ok
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.motoallegro.pl/item523240783_mata_obecnosci_pasazera_bmw_e36_e46_e39_e38_x5_z3.html

tutaj masz linka wszystko w aukcji opisane, fajna sprawa, dodatkowo mata kosztuje ok 300 zł w ASO :)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kolego, a zdajesz sobie sprawe, ze ten emulator to 10groszy w elektronicznym ? :mrgreen:

Jak to 10 gr?

Andrzej