Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozmawialem z gosciem co ma zmodyfikowane 530d i 535d i stwierdzil,ze roznica jest bardzo odczuwalna tylko przy predkosciach ponad 120km/h a ponizej ida prawie rowno.Wiem,ze prawie robi roznice ale szalu ponoc nie ma.Ciekawe...
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale bzdura z tymi cenami - robota ta sama a kroja niemilosiernie

:duh:

Opublikowano

Zgadza się.Jednak My jako konsumenci też jesteśmy troche winni tym ceną.Najlepiej o tym świadczy przykład firmy Masters.Robimy z niej jakiegoś cudotwórce.Podniecamy i rozpisujemy jak to są najlepsi w Polsce.Ja po 6 miesiącach rozmów z warsztatami tunningowymi z całej Polski moge stwierdzić,że jest sporo takich samych jak Masters!Widziałem róne wykresy i różne programy.Do wyboru do koloru i pełen profesjonalizm.Zdajmy sobie sprawę,że to nie cana wyznacza jakość.A Masters sowją kosmiczną ceną niech zadowala warszawskich snobów,którzy będą święcie przekonani,że są wybrańcami :mad2:

Dlatego miedzy innymi założyłem ten post.Wpisujcie i polecajcie lub nie warsztaty chip tuningu.Na pohybelMastersowi i jego kosmicznym ceną :naughty:

Opublikowano
Zgadza się.Jednak My jako konsumenci też jesteśmy troche winni tym ceną.Najlepiej o tym świadczy przykład firmy Masters.Robimy z niej jakiegoś cudotwórce.Podniecamy i rozpisujemy jak to są najlepsi w Polsce.Ja po 6 miesiącach rozmów z warsztatami tunningowymi z całej Polski moge stwierdzić,że jest sporo takich samych jak Masters!Widziałem róne wykresy i różne programy.Do wyboru do koloru i pełen profesjonalizm.Zdajmy sobie sprawę,że to nie cana wyznacza jakość.A Masters sowją kosmiczną ceną niech zadowala warszawskich snobów,którzy będą święcie przekonani,że są wybrańcami :mad2:

Dlatego miedzy innymi założyłem ten post.Wpisujcie i polecajcie lub nie warsztaty chip tuningu.Na pohybelMastersowi i jego kosmicznym ceną :naughty:

diesla da sie podkrecic od 20% do 30% mocy, duza role odgrywaja rozne modele turbin ktore byly monotowane, dla przykladu:

- e39 3.0D (193hp) mozna podkrecic do 240hp, albo do 225hp

srednio z okolo 420NM idzie na okolo 520NM takze to jest dosc mocno odczuwalne!

- e61 535d(272hp) - mozna na okolo 320hp, ktos kiedys na forum opisywal przypadek ze auto mialo 350hp...no ale pewnie dymienie spalanie itp byly ponad norma!

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

Kolego,

Po pierwsze to pisz po ludzku bo nie da sie Ciebie czytać...

Po drugie to przecież konsument wybiera gdzie i jaki towar kupuje. Jak Cie nie stać na A to kupujesz B, proste.

Co Cie to obchodzi ze Masters krzyczy kupe kasy za profesjonalnego wirusa? Pewnie nie masz bladego pojecia ze wszystko robi na legalnym sprzęcie i legalnym sofcie co? Słyszaleś kiedyś o modzie u Mastersa, który spowodował wybuch silnika, albo klient jeździł non stop na poprawki?

Idąc Twoim tokiem myślenia, na pohybel BMW ze sprzedaje samochody w cenach ponad 100.000zł. W takim razie nie kupujmy BMW tylko uśmiechnięci maszerujmy do salonu Dacii po Logana....

Czytając Twoje wypociny, wnioskuje ze Ciebie po prostu nie stać na usługi świadczone przez M. I ok - jakoś nie mam zamiaru Cie z tego powodu szykanować czy Ci ubliżać. Ale teksty typu "Warszawskie Snoby", "Wybrańcy" są po prostu mega żałosne....

Dam Ci pewną radę. Idź do sklepu metalowego, kup porządny młotek, zamachnij sie i wyceluj w głowe. Moze Ci sie rozjasni czym jest "wolny rynek".

A tu masz podpowiedź za Wiki:

Wolny rynek jest to rynek, na którym wymiana dóbr dokonuje się w wyniku dobrowolnie zawieranych transakcji pomiędzy kupującymi a sprzedającymi przy dobrowolnie ustalonej przez nich cenie. Na wolnym rynku kupujący i sprzedający nie podlegają żadnym ograniczeniom ani przymusowi ze strony podmiotów zewnętrznych (np. władzy publicznej), a warunki transakcji - w szczególności cena - zależą jednynie od ich obopólnej zgody.

Uprzedzając Twoje dajsze sugestie, nie nie pracuje dla Mastersa, nie jestem jego ziomem ani nie wirusowalem swojego auta.

Opublikowano
Kolego Kojot E46,jesli uraziło Cie stwierdzenie warszawskie snoby, a po tym jak napisałeś to dużymi literami wnioskuje,ze tak to przepraszam.Uwazasz,ze tylko Masters ma legalny sprzet i oprogramowanie do prosesjonalnego wirusa?Moze Cie to zdziwi ale niestety nie tylko :cry2: Nikomu nie mowie gdzie ma modyfikowac swoje auto a gdzie nie i za ile.Moj post ma sluzyc wlasnie informacji o wolnym rynku i uslugach na nim swiadczonych.Jesli jestes tak bardzo ciekaw czy mnie stac czy nie to stac i dlatego tam nie pojechalem.Stac mnie takze na ciagly serwis w ASO a do niego nie jezdze poniewaz nie spelniaja moich oczekiwan co do profesjonalizmu i fachowosci za ta cene.Masters jest grubo przereklamowany a jego ceny i popularnosc sa zasluga klimatu jaki panuje w Warszawie.Przecież nie może miec cen takich jak reszta zakladow tuningowych w Polsce bo jego klijenci straciliby swoja wyjatkowosc :duh: i prosze nie mow mi,ze tak nie jest bo za dlugo tam mieszkalem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ja się udzielę robiłem chipsa u Mastersa, powiem tak po pewnym czasie człowiek wpada w rutynę, cały zabieg trwał 25min razem z hamownią!! Co się okazuje przed chipem miałem uwalone wtryski (wiem to bo już dawno miałem error o zbyt dużych korekcjach, bym powiedział bardzo dużych) niestety wcześniej nie potrafiłem zrozumieć błędu jaki wywalał komp. Pojechałem do Mast. zhamował auto wyszła seria, pytam się czy diagnozy nie trzeba robić, odpowiedz a po co przecież seria wyszła... Więc to że niby sprawdzają auto i robią wielką diagnozę można se w buty wsadzić. Podsumowując zrobił mi program na rozwalonych wtryskach i to mocno rozwalonych (korekcje po 6-7 na trzech wtryskach) po miesiącu program wywaliłem i wgrałem oryginał, teraz czekam za wtryskami i dopiero jak będzie wszystko ok może się zdecyduję na chipsa. Tyle tylko że do tej djagnozy doszedłem sam a zapłaciłem firmie która miała się tym zająć.
Pozdrawiam
Opublikowano

Więc to że niby sprawdzają auto i robią wielką diagnozę można se w buty wsadzić. Podsumowując zrobił mi program na rozwalonych wtryskach i to mocno rozwalonych (korekcje po 6-7 na trzech wtryskach) po miesiącu program wywaliłem i wgrałem oryginał, teraz czekam za wtryskami i dopiero jak będzie wszystko ok może się zdecyduję na chipsa. Tyle tylko że do tej djagnozy doszedłem sam a zapłaciłem firmie która miała się tym zająć.

Niestety tak to bywa w wielu warsztatach, potrafia jedynie podłaczyć do kompa ale trzeba kogoś z makówką aby potrafił odczytać to co komp mu podaje!!!

Hunter jak znajdziesz jakąś dobrą firmę do zawirusowania podziel się proszę info, dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
Czy jest ktos z mazowieckiego/lodzkiego kto robil program w Mastersie i bylby w stanie zaprezentowac autko? Chcialbym zobaczyc jak to smiga w realu i czy wogole sprawa jest warta zachodu. Nie ukrywam ze poszukuje 330d, ale jesli 320d + program choc troche zaspokoi moje wymagania to chetnie zaryzykuje :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie mówie że masters nie umie, tylko mu sie nie chce, bo w kolejce czeka następny albo coś innego,
Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie a jak u was z przebiegami przy ktorych byly wirusowane wasze bryki?

ex: MB W124 E300TD 94'

ex: SEAT IBIZA 6k2 1.9 SDI 02'

ex: SEAT LEON 1M AHF 00'

ex: BMW E46 320td Compact 02'

ex: BMW E46 318td Compact 03

AUDI A6 2.5TDI V6 04'

BMW E36 325tds 97'