Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam do kupienia e39 530d auto 270 tys, jeden wlasciciel,z ksiazka serwisowa,dobra cena,wiem ze te silniki moga znacznie wiecej ale chcial bym poznac opinie szanownych forumowiczow czy jest sens.Zdaje sobie sprawe ze beda jakies dodatkowe koszty ale chodzi mi glownie o silnik. Dzieki za opinie.
m3GreenHell
Opublikowano

Myśle ze miales szczescie, trafiajac na taka oferte. Pierwszy wlasciciel ksiazka serwisowa, jak to sie mówi: tak to tylko w..(sieci komorkowej).

Nie ma co sie oszukiwac wiekszosc kilku letnich BMW ma grubo ponad 200.000km, wystarczy popatrzec w ogloszeniach na e65 bardzo wiele jest juz z przebiegiem ok 200 kkm. Takie auta kupuje sie zeby jezdzic a nie zeby staly w garazu. Wiec duzo aut kilku-kilkunastoletnich ma tylko na liczniku 200 kkm a w rzeczywistosci ok pół mln km, tak 500.000km!!! Oczywiscie nie mowie ze nie ma egzemplarzy ktore faktycznie maja ok 200.000km ale jest ich na pewno duzo mniej.

Wiec jesli auto jak widac jest pewne, to proponowalbym sprawdzic je w serwisie, popytac czy mialo wymieniane pompowtryskiwacze, najlepiej zabrac kogos kto zna sie na BMW i potrafi rozpoznac niepokojace dzwieki. Poniewaz serwisy dobre sa do zgarniania kasy, a malo ktory mechanik powie ze cos stuka puka a nie powinno. Wiekszosc podlaczy pod komp powie ze nie ma bledow i na tym sie skonczy.

Takze powodzonka i bezawaryjnej jazdy zycze :D

Opublikowano

Jeżeli faktycznie regularnie serwisowany i pewny to polata jeszcze długo,także na cyferki na wyświetlaczu nie ma co za bardzo patrzeć bo to nie jest aż tak istotne jak stan techniczny auta.

Do Dan V8 .od kiedy 530 d ma pompowtryskiwacze :jawdrop:

Opublikowano

Całe życie latam dieslami i miałem auta z różnymi przebiegami

i szczerze mówiąc jak dla mnie 270tys to nie jest duży przebieg...

Fakt jest jeden podstawa servisowania i dobrych rąk,a wtedy diesla można i kupić z przebiegiem 500tys :wink:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
jak koledzy napisali: jak pewny przebieg to warto, gorzej jak jest skrecony z 570- małe przebiegi w niemczech są w cenie, za to padake nawet młody rocznik z duzym przebiegiem mozna kupic duzo taniej- stąd pełno u nas "okazji" z przebiegiem 180 tys
Opublikowano
Mam do kupienia e39 530d auto 270 tys, jeden wlasciciel,z ksiazka serwisowa,dobra cena,wiem ze te silniki moga znacznie wiecej ale chcial bym poznac opinie szanownych forumowiczow czy jest sens.Zdaje sobie sprawe ze beda jakies dodatkowe koszty ale chodzi mi glownie o silnik. Dzieki za opinie.

A który to rok?

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Koledze się tylko pomyliło z R4 TDi 115 KM

A tak z ciekawości to w 3.0d od początku było CR???????

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Ja mam końcówkę 2002r i 260tyś, więc ten Twoj coś mało ma. Jeśli zadbany to przejedzie conajmniej drugie tyle.

A ile sobie ceni ten ktoś?

Tak.

Opublikowano
Cena i tak ci nic nie powie bo mieszkam w UK , tutaj jest chyba mniej tych kreconych niz u nas w polsce,chociaz zdazaja sie.
m3GreenHell
Opublikowano
Ja mam końcówkę 2002r i 260tyś, więc ten Twoj coś mało ma. Jeśli zadbany to przejedzie co najmniej drugie tyle.

Czego mało

Zdarzają się.

Tylko w BMW warto obejrzeć kilka aut tego samego modelu aby nabrać troszkę dystansu.

Bo jak sobie przypomnę BMW 7 e38 2000r miała bodajże 470-490 (już nie pamiętam ale pod 500 blisko) stała w Głogowie na komisie.

I jak poświeciłem jej 10 minut to spokojnie gdyby 200 ktoś jej ustawił nikt nie dawał by jej więcej (wiadomo papiery, ASO się sprawdza ale na pierwsze wrażenie )

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Ja mam końcówkę 2002r i 260tyś, więc ten Twoj coś mało ma. Jeśli zadbany to przejedzie conajmniej drugie tyle.

Tak.

Pierwszy raz slysze, ze w BMW przebieg sie okresla na podstawie rocznika.

Prosze, nie piszcie takich bzdur, wejdz na mobile.de i zobaczysz ku wielkiemu zaskoczeniu ze sa e39 530d w przebiegami ponizej 100 tys nawet.

Jak bym ci podal moj przebieg to bys chyba mnie przez neta zastrzelil, bo mam starsze auto i mniejszy przebieg :wink:

Wszystko jest kwestia ceny, niemcy innaczej cenia 100 tys przebiegu innaczej 270, bo przy takim, zaczyanaja sie koszty. Silnik powinien wytrzymac wiecej, choc wszystko zalezy od poprzedniego wlasciciela. Dobrze ze byl tylko jeden.

Wedlug mnie przebieg moze byc jak najbardziej realny, pamietajcie ze niektorzy ludzie ktorzy "zasmakowali" w dieslach, kupuja je czasem dla momentu, oraz spalania, choc wcale nie robia w 3 lata 300 tys .

Inna kwestia jest, ze jak sie kupi autko z przebiegiem 100 tys z niemiec, to nawet przy zawieszeniu nie trzeba bedzie gzebac, no chyba ze ktos mieszkal na jakims odludziu bez asfaltu.

Do autora watku

1.5 roku po kupnie zrobilem 530d 16- 17 tys km, nie kazdy ma tylko jeden samochod i wali nim 50 tys rocznie, bardzo cenne jest ze mialo tylko jednego wlasciciela, to jest czasem naprawde bardzo cenne, powinienes je poogladac jesli zdjecia beda OK.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Sprzedałem swoją E39 w sierpniu, miała ok.280000km przelotu, powiem tak silnik to nie wszystko, może i silnik jak jest zadbany będzie śmigał(tak było u mnie), ale samochód to nie tylko silnik i wszystkie inne mechanizmy mogą odmówić posłuszeństwa, np. mechanizm wycieraczek, zawieszenie(a to jest dość kosztowne), itp. Także ważne żebyś wiedział co było w autko robione. Bo jak nie wiele, to koszty dopiero się zaczną.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z cyklu kto da więcej :norty: mój jeździ od stycznia 2004 i jak narazie 290KKM :norty:

Opublikowano

Mam 530D z 99 roku i 290 tys km. Nie tylko silnik jest wazny w tym samochodzie kolego. Jakby nie patrzec to samochod ma 10 lat. Poza silnikiem warto popatrzec na pompe, skrzynie... ale sypnac sie w 10 latku moze wiele wiecej, to wszytsko zalezy jak poprzedni wlasciciel dbal o samochod.

Moj kupilem rok temu, zrobilem nim 50 tys i jak dotad wymienilem mechanizm tylnej wycieraczki, czujnik walka rozrzadu, wentylator klimy, przewod paliwowy ( tak jak i mechanizm tylnej wycieraczki radze montowac go w ASO BMW) i oczywiscie oleje i filtry ... ale to wszystko zalezy od tego czy poprzedni wlasciciel dbal o samochod... a przebiegi 300 tys i wiecej to norma w tych samochodach i nie bardzo chce mi sie wierzyc ze ktos ma przelatane mniej...

Opublikowano
Mam 530D z 99 roku i 290 tys km. Nie tylko silnik jest wazny w tym samochodzie kolego. Jakby nie patrzec to samochod ma 10 lat. Poza silnikiem warto popatrzec na pompe, skrzynie... ale sypnac sie w 10 latku moze wiele wiecej, to wszytsko zalezy jak poprzedni wlasciciel dbal o samochod.

Moj kupilem rok temu, zrobilem nim 50 tys i jak dotad wymienilem mechanizm tylnej wycieraczki, czujnik walka rozrzadu, wentylator klimy, przewod paliwowy ( tak jak i mechanizm tylnej wycieraczki radze montowac go w ASO BMW) i oczywiscie oleje i filtry ... ale to wszystko zalezy od tego czy poprzedni wlasciciel dbal o samochod... a przebiegi 300 tys i wiecej to norma w tych samochodach i nie bardzo chce mi sie wierzyc ze ktos ma przelatane mniej...

Zgadza sie, silnik wytrzyma sporo, ale reszta bedzie wymagala nakladow. Nie mowiac o tym, ze czesci jest kupa i zawsze cos sie moze zepsuc.

Choc dalej nie moge zrozumiec czemu liczycie przebieg po latach ? Nie slyszalem o normach przebiegu dla danego modelu.

Dla niedowairkow http://www.tinyurl.pl?vqOIg0TY

To tylko przyklad ale takich aut jest troche... do 100 tys km jest troche nie mowiac do 150 tys.

Naprawde sporo tego idzie znalesc, i to nie od turkow tylko prywatnie od niemcow.. serwis itd.

Niestety u nas wiekszosc ma wysokie przebiegi, poniewaz takie sa sciagane z niemiec, niemcy wiedza ze takie auto zaczyna generowac koszty i sprzedaja je taniej. Oczywiscie trafia takie auto do polski.

Mysle ze stad wasze poglady.

Pozatym zadne uzywane auto nie jest bezobslugowe, zawsze tzeba cos dolozyc. Kwestia jest jak wiele.

Ja musialem juz zmienic klocki, termostaty, filtr od klimy i powietrza ( wygladaly brudno ) pomimo ze auto kupilem z dosc niskim przebiegiem, a niemiec 5 tys km przed sprzedaza zrobil serwis, a sam duzo nie przejechalem.

Jesli autor chce miec dobre auto i jezdzic bez obaw ze sie nagle rozleci, to i tak bedzie musial w nie inwestowac, systematycznie lecz ciagle. Trzeba sie z tym liczyc.

Jesli sie zamierza nic dokladac niz, to lepiej isc do salonu i za 30 tys kupic sobie pande i po gwarancji sprzedac, bo innaczej sie bedzie jezdzilo zlomem.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Choc dalej nie moge zrozumiec czemu liczycie przebieg po latach ? Nie slyszalem o normach przebiegu dla danego modelu.

To tylko przyklad ale takich aut jest troche... do 100 tys km jest troche nie mowiac do 150 tys.

Naprawde sporo tego idzie znalesc, i to nie od turkow tylko prywatnie od niemcow.. serwis itd.

Pewnie że tak, tylko że taki samochód po sprowadzeniu wyjdzie około 80,000zł a u nas analogiczny samochód z "teoretycznie" podobnym przebiegiem kosztuje 40,000zł :mrgreen: Trudno więc wierzyć w mały przebieg biorąc pod uwagę ceny w Polsce.

Opublikowano

Pewnie że tak, tylko że taki samochód po sprowadzeniu wyjdzie około 80,000zł a u nas analogiczny samochód z "teoretycznie" podobnym przebiegiem kosztuje 40,000zł :mrgreen: Trudno więc wierzyć w mały przebieg biorąc pod uwagę ceny w Polsce.

( Sa tez tansze na mobile :) )

Dokladnie, u nas 200 tys na allegro to ciezko znalesc, wszystko sie kreci wokol 160 :)

Z jeden strony sie nie dziwie, w Polsce kupujacy patrzy ma licznik i mniej go obchodzi czy byl krecony. Jak bede sprzedawal w przyszlosci E39 z prawdziwym 200-220 tys to mi potem przyjdzie gosc i powie, eee panie takie sa o 10 tys tansze i przebieg maja 150 tysiecy... i niestety wiekszosc tak mysli.

Dlatego jak 270 tys jest realne i z 1 reki, a autor nie boi sie dolozyc czasem troszke $$ do auta to bym bral.

Opublikowano
No to u mnie koledzy jak usłyszeli ile dałem za auto to od razu skok na allegro i mówią ze frajer jestem bo dałem 10 koła więcej od tego co oferują handlarze :duh: Ale w zasadzie to żal mi ich się zrobiło bo tłumaczyć już się nie chce :)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Bardzo dobrze sie czyta ludzi co wiedza co pisza,ja mam podobne zdanie na ten temat.Wiem ze bede musial cos w nia wlozyc ale to jest normalne,chodzilo mi oto zeby sie nie wpakowac w bagno z takim przebiegiem ale bardzo upokoily mnie wasze wypowiedzi.Obejrze auto, jak stwierdze ze jedyny wlasciciel zrobil te 270 tys i nic wiecej to zakupie ta bunie.
m3GreenHell
Opublikowano
Bardzo dobrze sie czyta ludzi co wiedza co pisza,ja mam podobne zdanie na ten temat.Wiem ze bede musial cos w nia wlozyc ale to jest normalne,chodzilo mi oto zeby sie nie wpakowac w bagno z takim przebiegiem ale bardzo upokoily mnie wasze wypowiedzi.Obejrze auto, jak stwierdze ze jedyny wlasciciel zrobil te 270 tys i nic wiecej to zakupie ta bunie.

Dobrze ze sie liczysz z kosztami, przynajmniej jestes na to przygotowany.

Wielu ludzi w Polsce kupilo od handlarzy "okazje" i maja realne przebiegi czesto 400-500 tys km i tez jezdza, nawet o tym nie wiedza i auta smigaja :). Taki przebieg jak chcesz kupic to nie tragedia.

E34 sprzedalem mialo chyba 340 tys km czy jakos tak, wszyscy mysleli ale przebieg.. az przyjechal gosciu, poogladal, bardzo mu sie podobalo i wiem ze przez rok jezdzil bezawaryjnie, potem kontakt stracilem. Ale auto bylo zadbane i silnik super chodzil.

Opublikowano

Moja ma właśnie niewiele ponad 270k przebiegu, silnik chodzi elegancko, spalanie 7L w jeździe mieszanej włóż od razu między bajki.

Posypała mi się ASB, prawie całe zawieszenie robiłem, drobnych usterek kilka też usunąłem bo lubię jak wszystko cyka. Ogólnie kosztowna zabawka ale przyjemna. Książce nie wierz, jedź przed kupnem do serwisu BMW - zapłacisz 300 zeta i będziesz wszystko wiedział.

Przyczepności tam.

Opublikowano

Ja swoją kupiłem pół roku temu mam 12.2002r,a kupiłem z przebiegiem

216tys(oczywiscie potwierdzone servisem) obecnie mam 219tys

czyli tendencja rocznik/przebieg u mnie by się nie sprawdzała :8)

Ja również nie jestem zdania,że jak już diesel to musi mieć dużu przebieg

są również ludzie tacy jak ja,że diesla kupują dla przyjemności,a nie oszczędnośći :mrgreen:

Kupuj smiało,ale zwróc głownie uwagę na stan niż na przebieg...

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info