Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupisz w sklepach z częściami elektonicznymi, wydrukuj sobie schemat tego interfejsa a myślę że nawet w zakładach naprawy RTV dostaniesz jak trafisz na miłą obsługę. Koszty....sam nie wiem....zete, dwie :mrgreen:

Sprawdz czy masz taki tuner jak w opisie bo z innymi to niewiadomo czy zadziała. To tak na marginesie :hand:

Z tego co wiem to mam tuner BM54 (mam nadzieje że podejdzie ) Jutro się za to biorę :cool2: I na pewno się odezwę co i jak :mrgreen: Wielkie dzięki za instrukcje i za pomoc masz u mnie sporego browara :mrgreen: Tylko do Oslo coś daleko :roll:

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
  • 8 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
te oryginalne są nie do ruszenia są to hybrydy dodatkowa zamontowane do obudowy tak zeby sie wczesniej czy poniej spaliły praktycznie

oryginalna koncowka nie ma chłodznia

troche nad tym posiedziałem i udało się od miesiąca ciesze się muzyką z 4 głosników na nowej końcówce Philipsa :)

a czy możesz opisać jak to zorbiłeś i jaką koncówke konkretnie TDA włożyłeś?

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamietam kolega jest w stanie ci to nawet naprawic za chyba ok. 300zl :wink:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Potwiedzam i polecam. Też miałem podobny problem, akurat mieszkam blisko Krakowa. Pojechałem i na miejscu została naprawiona końcówka mocy. Nie dość że teraz mam 4x45W to jeszcze zabezpieczenie przed przegrzaniem i przepięciem. Sprzęcik już działa 1,5roku i nie ma żadnych problemów. Z tego co wiem to nawet z Niemiec przysyłają radia do naprawy, robi to super i tanio. POLECAM
  • 9 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
wiem, że temat stary ale dla mnie chyba stał się aktualny.dzisiaj w radiu nastała cisza i diodka się nie świeci ( 16:9) :cry2: do tego w tv nie ma głosu tylko sama wizja. dodam, że sprawdziłem bezpieczniki ale lipa. mam taką prośbę- mógłby ktoś kumaty zebrać to do kupy i opisać jak naprawić ten tuner?? może jakiś schemat?? jakie elementy są potrzebne do naprawy?? trochę szukałem i jest tego trochę ale jest to stary temat i cześć linków nie działa:/ byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam
Opublikowano

Na wszelki wypadek można zawsze przekodowac tuner Navcoderem zanim zacznie sie go naprawiać

Wysłane z HTC SXE za pomocą TT2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
tak się składa, że poruszałem kostkami przy tunerze i jednocześnie odłączyłem klemy od aku i pomogło. ale czy na długo??!! :cry: odp ktoś na moje pytanie?? ps. dziękuję Panowie za odzew.
Opublikowano

Mnie pomogło na ponad rok. Tak jakby się zawiesił tuner u mnie lub coś tam.

Odłączenie klem aku na godzinę często usuwa usterki w BMW :)

Opublikowano
miejmy nadzieję, że u mnie pomoże:) jak coś to napiszę jak wyszło:) pozdro ps. jakby ktoś był w stanie ... to proszę o odp:)
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

A czy może ktoś wie co tam dokładnie i gdzie trzeba przelutować ??

Doczytałem, że występują zimne luty i po przelutowaniu wszystko zaczyna działąć.

zimne luty występują w starszych tunerach bm24 . W Bm54 ten problem nie istniej .

Jak ktoś chce sobie samemu podłubać chętnie pomogę :P

Opublikowano

No ja już podłubałem - ale tylko przelutowalem co mogłem. Jak na razie problem nie występuje. Ale jak pisałem mi radio przerywało tylko w "trasie". Więc jak gdzieś wyjadę dalej to się okaże.

Ale jak możesz to napisz co tam trzeba zrobić - chętnie jeszcze raz to rozłożę i się pobawię

Opublikowano

zaznaczone miejsca najlepiej odessać cynę i położyć nową

http://img9.imageshack.us/img9/1529/img2243aci1.jpg

Opublikowano

Przepraszam za OFftop

Mam pytanie czy przypadkiem wlasnie w tunerze jest informacja o tym ze za monitorem jest, CD a nie Kaseta ?

Poniewaz wymienialem monitor 4:3 z aseta na 16:9 z CD ale system widzi caly czas CD .

Pozdro i przepraszam za off-top

• 9 miesięcy temu...