Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jaka jest roznica miedzy zegarami w e39 528i.

Mam dwa zdjecia zegarow:

1.

http://www.bmw.pdg.pl/zegary/zegar%201.jpg

Wiem ze to pelna opcja komputera.

2.

http://www.bmw.pdg.pl/zegary/zegar%202.jpg

A czy e39 z tym zegarem pokazuje np. spalanie, dystans itp.??

Dziekuje za pomoc pozdr.

Opublikowano
tak pokazuje spalanie 1 i 2, dystans, godzinę, datę i chyba tyle
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Te niższe zegary są od auta z najprostszym BC, bez komunikatów tekstowych. Na lewo od okna z przebiegiem jest okno z sylwetką auta, na której są obrazkowe - powiedzmy - "komunikaty" o nie zamkniętych drzwiach i bagażniku/przepalonych żarówkach/niskim stanie płynu od sprzyskiwaczy.

Poniżej masz fotkę zegarów takich jak moje i są one identyczne jak te z dolnej Twojej fotografii:

http://images24.fotosik.pl/309/d174464fca405fd9med.jpg

(link do zdjęcia w pełnym rozmiarze na którym można dostrzec sylwetkę auta o której pisałem powyżej: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d174464fca405fd9)

pozdrawiam

thenygoos

P.S. Jak chcesz to zrobię Ci fotkę podczas testu zegarów...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
I airbag się pali??? chyba że zdjęcie było zrobione bardzo szybko zanim zdążył zgasnąć
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

ta ubozsza wersja pokazuje wg kolejnosci: temp, spalanie srednie, dystans, srednia predkosc

ponadto standardowe kontrolki + "autko" z kontrolkami drzwi, zarowek i plynu chlodzacego.

Ad Twojej kontrolki poduszki :) - conajmniej 100 powodow, z ktorych moze swiecic :) przy czym moze ze 2 faktycznie dezaktywuja poduszke :) - u mnie byla to rozlaczona przy odkurzaniu kostka pod fotelem - narobilem wtedy niezlej paniki i okazalo sie ze nieptorzebnie:)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Zanim będziesz wybierał wygląd z przodu sprawdź ilość gniazd podłączeniowych z tyłu.Były dwa rodzaje z dwoma oraz z trzema gniazdami zależnie od tego czy auto miało fabrycznie nawi czy tez nie.
Opublikowano
A mi tam nie pokazuje spalania tylko przebiegi i temperature :) chyba ze z 96 roku tego jeszcze nie mialy ? :)
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

tez bylo to uzaleznione od wersji.

z tego co wiem jesli na panelu jest przycisk BC to pokazuje, a jak nie ma to nie pokazuje.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
A mi tam nie pokazuje spalania tylko przebiegi i temperature :) chyba ze z 96 roku tego jeszcze nie mialy ? :)

Tak jak napisał kolega oggy to zależy od wersji!!! Moja jest z lipca 97 i też nie posiadam przełącznika BC podobnie kumpla fura z marca 97 chociaż różnią się wyposażeniem i silnikiem

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Tak jak napisał kolega oggy to zależy od wersji!!! Moja jest z lipca 97 i też nie posiadam przełącznika BC podobnie kumpla fura z marca 97 chociaż różnią się wyposażeniem i silnikiem

To widzę, że moja jest wypas :lol: Średnie spalanie, dystans, temp, średnia prędkość no i to co się odblokuje w testach :8) Acha wczoraj odkryłem, że nie trzeba tzymać BC i przycisku na zegarach dla skasowania wartości a wystarczy sam BC przytrzymać dłużej :8) :doh: :doh:

Opublikowano
No to tylko pozazdrościć koledze :cool2:
Opublikowano

Koledzy BC na panelu środkowym czy pod zegarami to dodatkowe wyposażenie.

ja mam swoją z 96r i mam najpełniejszy BC na panelu i pełny z komunikatami tekstowymi pod zegarami.

Chyba tzw. wersje indywidual, ale po jakimś czasie i tak się to znudzi, ładnie to tylko świeci :D

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
No dobra, a powiedzcie czy da sie jakos liczniki podmienic? np zeby z tej najubozszej wer. miec ten lepszy BC?

pewnie że się da, aby mieć te funkcje potrzebna ci będzie zapewne dodatkowa wiązka elektryczna. Poszukaj na forum, powinno być

(OO)=== OO===(OO)