Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e36 320i coupe.

Zakupiłem na allegro łożysko na tył(dużo osób kupuje i jest niby ok bez zwrotow-patrzac na komentarze). Na aukcjach napisane jest ze łożysko do wszystkich e36 320i jest te same bez znaczenia sedan czy coupe.

Zostawiłem auto u majstra rozebrał i mówi ze moje zakupione ma wieksza średnice o ok 3mm :?:

I mówi ze dali mi od sedana? Czy jest możliwe ze do sedana e36 jest wieksze?

Opublikowano

Pisze że z hamulcami bebnowymi ty msz bmw 320 powinieneś mieć tarcze z tyłu.

p.s nie szkoda płacić za robocizne te łozyska za 35 zł to ci sie wysypią bardzo szybko wiem bo własnie wymieniłem w swojej dlatego ze ktoś wczesniej kupił chinszczyzne. Ja za łożysko Fag płaciłem 120 zł

Ludzie pomyslcie troche przecież nie sadzicie że dobre łozysko bedzie kosztować 35 zł gdzie marża sprzedawcy hurtowni tratsport itd

Opublikowano

Martur dzieki za podpowiedz faktycznie :duh: przeciez mam tarcze z tyłu, ale zakreciłem...

.Zauważ ze nie pisałem, że są dobre te tańsze.

ps.:wink: Oststnio coś ludzie narzekają na prace, kupie tańsze to chłopaki na warszatacie beda mieli wiecej roboty :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupiłem jednak lepsze łożysko(droższe) i po wymianie w warsztacie cos przy hamowaniu mi trzesie kierownicą... Wcześniej tego nie było. Jaka moze być przyczyna? :|

ps. czy przy wymianie tylnego łozyska powinno sie robic geometrie?

Opublikowano
jak jest to lozysko za duze o 3 mm to mamsz pewnie z tyly bebny a wtym wypadku musisz kupic takie o rozmiarze: 39X72X37 a numer katalogowy to:33 41 1 124 358 pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano
jak jest to lozysko za duze o 3 mm to mamsz pewnie z tyly bebny a wtym wypadku musisz kupic takie o rozmiarze: 39X72X37 a numer katalogowy to:33 41 1 124 358 pozdrawiam

no jak ma bębny, jak bebny były tylko w 1.6 i 1.8...a juz od 1.8 IS i do góry szły juz tarcze.....czytaj co piszą powyżej i nie rób zamieszania na forum...

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW