Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos z Was moze dodawal funkcjonalnosc obslugi plikow mp3 w napedzie CD i DVD do E60? Czy trzeba jechac do ASO czy jest moze jakis warsztat nieautoryzowany, ktory wykonuje takie uslugi?

Zetti

Beste Maschine der Welt
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

W nawigacji professional czytnik DVD jest tylko do odczytu map, a czytnik CD czyta MP3 ale zależy to od softu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

W nawigacji professional czytnik DVD jest tylko do odczytu map, a czytnik CD czyta MP3 ale zależy to od softu.

Pozdrawiam

hmmm

a u mnie czyta mp3 z dvd nawet dl i cda oczywiscie tez.

Opublikowano
Witam,

Pozdrawiam

hmmm

a u mnie czyta mp3 z dvd nawet dl i cda oczywiscie tez.

miałem, powtarzam - miałem tak samo. Mp3 pięknie grało z dvd jak i z cd. Ale prawdopodobnie po wizycie w serwisie na inspekcji olejowej - już nie. I teraz twierdzą, że nigdy nie grało... :duh:

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano (edytowane)

Oj to mój błąd. Faktycznie DVD też odtwarza MP3. Nie sprawdzałem nigdy bo zawsze miałem tam płytkę z navi. Tylko CD używałem do MP3 i zmieniarki dla audio. Musieli chyba coś spieprzyć w Asso jak wcześniej wszystko działało. Na pewno to wina softu. A inspekcje olejową i inne możesz zawsze sobie sam skasować. Było na forum. Jak znajde linka to podeśle.

Pozdrawiam

Edytowane przez bekon74
Opublikowano

Koledzy przepraszam za małą skrętkę w temacie, niech ktoś się zlituje i poda dokładną receptę na kasowanie, bo jak u większości wyskakuje mi ukryte menu, a nie "reset" jak powinno być wg. powyższej recepty.

Z góry dziękuję :hand:

Opublikowano
Oj to mój błąd. Faktycznie DVD też odtwarza MP3. Nie sprawdzałem nigdy bo zawsze miałem tam płytkę z navi. Tylko CD używałem do MP3 i zmieniarki dla audio. Musieli chyba coś spieprzyć w Asso jak wcześniej wszystko działało. Na pewno to wina softa. A inspekcje olejową i inne możesz zawsze sobie sam skasować. Było na forum. Jak znajde linka to podeśle.

Pozdrawiam

Czyli mogli coś pogrzebać... Rozumiem że jedyne wyjście to update softu?

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Raczej tak kolego. Jak działało przed wizytą w Asso a po już nie to jest wina softu. Samo się nie zmieni.
Opublikowano

Update niekoniecznie pomoze. Moze plyte lepiej nagrac na innym nosniku!

Mozliwe, ze w serwisie wlasnie zrobili update i dlatego juz nie czyta. Wydaje mi sie, ze oslabiaja moc lasera, zeby nie czytal np nagrywanych plyt z mapa :norty:

Opublikowano

Tu kolega też ma racje. Ja nagrywam na verbatim lub sony programem nero prędkość 4x i wybieram utwórz CD lub DVD z danymi a nie CD lub DVD z MP3.

Wszystko śmiga bez problemu jako MP3

Opublikowano
Tu kolega też ma racje. Ja nagrywam na verbatim lub sony programem nero prędkość 4x i wybieram utwórz CD lub DVD z danymi a nie CD lub DVD z MP3.

Ja ostatnio używałem Sony'ego, ale nie pamiętam jaka prędkość i w jaki sposób kreowałem płytkę (chyba utwórz CD/DVD z mp3).Jak będę miał chwilę czasu na to to pokombinuję.

Opublikowano

Jezeli auto ma Navi Prof i jest wyprodukowane po 2005/03 a przed liftem (czyli tak jak moje) to fabrycznie nie odtwarza mp3 ani w jednym ani w drugim napedzie. Potrzebny jest retrofit.

Niestety zmieniarka nie bedzie grala nawet przy nowym sofcie.

Auta z Navi Business graja mp3 nawet przed modyfikacja softu.

Caly opis tu:

http://www.aftermarketbulbsshop.com/v/vspfiles/downloadables/MP3_Retrofit.pdf

Wnioskuje, ze jezeli auto jest na gwarancji to powinni to zrobic gratis :)

Ale aut przed liftem na gwarancji jest niewiele.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Jezeli auto ma Navi Prof i jest wyprodukowane po 2005/03 a przed liftem (czyli tak jak moje) to fabrycznie nie odtwarza mp3 ani w jednym ani w drugim napedzie. Potrzebny jest retrofit.

Niestety zmieniarka nie bedzie grala nawet przy nowym sofcie.

Auta z Navi Business graja mp3 nawet przed modyfikacja softu.

Caly opis tu:

http://www.aftermarketbulbsshop.com/v/vspfiles/downloadables/MP3_Retrofit.pdf

Wnioskuje, ze jezeli auto jest na gwarancji to powinni to zrobic gratis :)

Ale aut przed liftem na gwarancji jest niewiele.

Gwarancja skończyła się w listopadzie...:(

Auto jest z XI 2006, ma navi professional i tak jak napisałem wcześniej, Mp3 działało od momentu zakupu auta do prawdopodobnie serwisu olejowego, ale co do kresu działania nie jestem pewien - po prostu tak wnioskuję.

Opublikowano

Dziwna sprawa, bo:

- oryginalnie nie powinno wczesniej grac, czyli auto musialo miec robiony jakis retrofit/wgrywany caly soft

- raczej podczas serwisu olejowego nikt nie usuwa dogranego wczesniej wyposazenia, a jezeli byl instalowany jakis nowy soft to objal juz mp3...chyba, ze za kazdym razem przy wgrywaniu softu trzeba "zaznaczac" wszystkie retrofity.

Beste Maschine der Welt
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio używałem Sony'ego, ale nie pamiętam jaka prędkość i w jaki sposób kreowałem płytkę (chyba utwórz CD/DVD z mp3).Jak będę miał chwilę czasu na to to pokombinuję.

Sprawdziłem dzisiaj na kolejnej płycie zgodnie ze sposobem jaki podał bekon74. I nic... Płyta Verbatim, nagrywana jako dane, prędkość 4x. Wsuwam płytę i słyszę, że coś tam się męczy, próbuje czytać i po chwili koniec... Czyli raczej serwis coś spieprzył... Zbliża mi się inspekcja, zatem wkrótce pojadę do nich i pewnie znowu będą chcieli mi wmówić że mp3 tutaj nigdy nie działało :duh:

Opublikowano

Hejka,

Sam jestem ciekaw kolego "guteg"co Tobie powiedzą w serwisie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hejka,

Sam jestem ciekaw kolego "guteg"co Tobie powiedzą w serwisie.

Pozdrawiam

Pozwolę sobie z ciekawości zapytać, czy Twoje auto jest już poliftowe czy przedliftowe (pomiędzy 08 2005 a liftem w 07 roku) czy może sprzed 08 2005 ? A może masz te "bajery" o których pisał kolega "zetti"? Pytam bo próbuję jakoś sensownie poukładać sprawę z działającymi mp3.

Opublikowano

Hej,

Moja jest 08.04. Jak przywiozłem z Niemiec to czytało płyty z MP3. Czyli sprawdza się post kolegi "zetti" Byłem w serwisie aby włączyć obrysówki bo nie paliły jak przywiozłem. Znajomy podłączał kompa i wgrywał przez prawie trzy godziny mówił że jakiś nowszy soft. Ale po tym zabiegu MP3 śmigało.

Pozdrawiam,