Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Od kilku dni borykam sie z problemem w mojej e32, a mianowicie takim iż przy skręcie kierownicą w lewo lub prawo słyszalny jest nieprzyjemny pisk podobny do takiego jak wydaja dwie gumy pocierane o siebie przy wyższej temperaturze. Przesmarowałem preparatem w spreju raczej wszystkie połączenia na przekładni kierowniczej ( dodam że ze wspomaganiem) - i jak piszczało to piszczy :jawdrop:

Drugi problem to taki że załważyłem delikatny wyciek oleju przekładniowego w tylnym moście przy prawej półosi, czy tam jest jakaś opaska dociskająca gumę czy coś innego trzeba zrobić?

Wszystkim dzięki z góry za jakieś sugestie.

TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

Zgadzam się z m_atrix. Nie ma sensu naciągać paska, bo:

1. Niedługo i tak trzeba będzie wymienić

2. To nie jest droga rzecz (17 PLN ja płaciłem za zamiennik)

3. Za bardzo naciągnięty pasek psuje elementy do niego podmontowane (w ten sposób siadła mi pompa wody - 150 PLN o jezeli dobrze pamietam)

Opublikowano
PANOWIE WYMIENIŁEM PASEK I JUZ GICIOR, NIE PISKA. DOKRĘCIŁEM RUBY W MOCIE I NARAZIE NIE MA WYCIEKU ZOBACZE JESZCZE JUTRO. nARAZIE WSZYSTKIM DZIĘKI.
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw