Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem wczoraj moim nowo zakupionym BMW 545i 2004 1600 kilometrów z Anglii do Polski, jechało sie super, wrażenia z jazdy też super.

Zajechałem wczoraj wieczorem bez żadnych problemów, zgasiłem samochód i poszedłem do domu.

Gdy dzisiaj rano otworzyłwm samochód, w środku bardzo śmierdziało spalonym plastikiem. Odpaliłem auto bez problemu, ale komputer pokładowy wogóle sie nie włączył. Wyświetlacz nie działa, iDrive nie działa, CD i radio też nie działają

:(

Zajżałem do bagażnika i to samtąd dobiegał ten zapach. Podniosłem koło zapasowe i znalazłem dwie białe kostki umiejscowione w szarym steropianie.

Jedna z tych kostek jest kompletnie zjarana i zatopiona w tym styropianie ochronnym. Całe szczęście że sie samochód nie zapalił.

Co to za kostki? I dlaczego jedna z nich się zjarała? Proszę o pomoc, za tydzień wracam i nie wiem co mam teraz zrobić.

Pozdrawiam Sebastian

Opublikowano

witam,

zrób jakieś zdjęcia , zobaczymy jak to wygląda bo osobiście nie mogę sobie przypomnieć żeby u mnie coś takiego było. Ale powiem ci że bardzo dziwna sprawa, na początku myślałem że zjarał ci się CCC dopóki nie odczytałem o tym bagażniku.

Pozdrawiam też Sebastian :)

Opublikowano
O ile dobrze wiem, to w bagazniku jest modul PDC. Glupia sprawa-pewnie bylo cos zle podlaczone. Ale z tego, co pamietam, kupowales u jakiegos dealera, wiec w koncu masz 12 miesieczna rekojmie :)

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Mi to dalej nic nie mówi, a może jakiś numer częśći to sprawdzi się na realoem.com ?!?!?
Opublikowano
Micro Power Module , ale do czego to ustrojstwo jest czym steruje i dlaczego się zjarało? chyba nie zbyt udany początek przygody z twoim e60. Z real oem wynika że sama część nowa niewiele kosztuje ale czy coś więcej się nie poplaiło dzięki temu, a może jakieś zwarcie masz? gdzieś jakieś kable się zwieraja aż się zjarało. Podepnij się też konieczeni do kompa może wyjdzie coś jeszcze, a auto ci normlanie odpala? jeździ?
Opublikowano

Auto normalnie jeżdzi i odbala, wszystho jest OK oprócz wyswietlacza, IDrive i CR i Radia.

Wyczytałem, na jakimś angielskim forum, że przypadłością e60 jest że sie skądś woda zbiera tam gdzie jest jest koło zapasowe i moduł sie znajduje. U mnie właśnie też tak jest znalazłem wodę pod kołem zapasowym.

Podobno sam moduł jest niedrogi ale trzeba też podobno u dilera coś tam przeprogramować od nowa i zastanawiam sie ile taka usługa będzie kosztować.

Ten sam moduł jeśli zawilgnie powoduje pokozywanie się błędu rozładowania akumlatora,

Proponuje wszystkim posiadaczom E60 sprawdzić czy nie macie czasem wody pod kołem zapasowym, bo sie właśnie zbiera niewiadomo skąd i może wywołac problem taki jak u mnie.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam mam identyczny problem jak w zegarku:) MPM zjarał się na maxa aż się kable potopiły odciąłem cały MPM i wszystko wróciło prawie do normy tylko wyświetlacz i cd dvd niedziała. wiecie może jak to poprawić? bo tylko jeden bezpiecznik się spalił.Czy da się jakoś ten wyświetlacz uruchomić bez serwisu?