Skocz do zawartości

Pytanie natury eksploatacyjnej (navi i coś jeszcze)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Czy da się wyłączyć duży monitor nawigacji, bo jak przekręcam na zapłon to automatycznie się włącza i świeci nie potrzebnie. :mrgreen:

2) Jak wyłączę silnik, to w okolicach nawigacji, nawiewu przez chwilę coś buczy, brzęczy. Po jakimś czasie jak znowu wejdę do samochodu to panuje cisza?

3) Jaki olej stosować do e46 330i ( przebieg 78000 km )

* Sorry, ale instrukcja do samochodu mam po niemiecku, a tego języka nie kumam.

Opublikowano
2) W e36 jest podobnie (z klima oczywiście). Już po przekręceniu zapłonu uruchamia się "mały wentylator" (zwał jak zwał) od klimy , zczytuje on temperature czy coś podobnego, po zgaszeniu silnika nadal on pracuje pare dziesiąt sekund.[/img]

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
1) Czy da się wyłączyć duży monitor nawigacji, bo jak przekręcam na zapłon to automatycznie się włącza i świeci nie potrzebnie.

Nigdy mnie to nie interesowało. O ile dobrze pamiętam w menu nawigacji jest taka opcja

2) Jak wyłączę silnik, to w okolicach nawigacji, nawiewu przez chwilę coś buczy, brzęczy. Po jakimś czasie jak znowu wejdę do samochodu to panuje cisza?

Przypuszczam, że to są silniczki sterujące klapami ustawiającymi temperaurę nawiewu i nawiew na odpowiednie miejsce. Ja tego nie słyszę.

Castrol EDGE 0W30

Sugeruję zakup instrukcji w ASO lub na ALLEGRO. Koszt około 50zł.

• Członkowie klubu
Opublikowano

jak dobrze posłuchasz to nie tylko stąd jeszcze coś usłyszysz :wink:

Zadzwoń do ASO, pewnie serwisowany cały czas, i zapytaj co wlewali. Pewnie 0W30, lub 5W30.

Wlewaj jakiej firmy chcesz 0W30, 5W30, 0W40.

Ja wlałem Castrola, bo taki miałem w aucie. Ale w E36 0W40 Castrola więcej mi znika niż takiego samego Mobila... zobaczymy jak będzie w E46...

poszukaj na forum, jest link do pdf w języku polskim, chyba kolega dunaj coś takiego zamieścił...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
1) Czy da się wyłączyć duży monitor nawigacji, bo jak przekręcam na zapłon to automatycznie się włącza i świeci nie potrzebnie. :mrgreen:

Kliknij na tą opcję w prawym dolnym rogu (Bildschirm aus) ;)