Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj wieczorem zauważyłem że idzie para z nerek. wskaźnik temperatury stał po środku jak zawsze. zostawiłem auto pod blokiem na 15 minut, jak wróciłem temperatura była prawie na czerwonym. jak otworzyłem maskę zauważyłem że cieknie z chłodnicy płyn. dolałem może z litr wody i ruszyłem. temperatura stała tradycyjnie na środku, ale potem nagle poszła szybko do góry. zgasiłem silnik. z chłodnicy szła para. znowu dolałem z pół litra wody i za parę metrów taka sama sytuacja. co to może być? z chłodnicy pociekł płyn przez zbyt wysokie ciśnienie, tak sobie myślę. pompa była wymieniona 20tyś km temu. co w takim razie może mu dolegać? termostat?
BMW - power
Opublikowano
Masz gdzieś wyciek musisz go usunąć. Jeśli cieknie z chłodnicy trzeba ją wymienić, może zbiorniczek wyrównawczy przy niej jest nieszczelny. Musisz to sprawdzić. Do gorącego silnika nie dolewa się wody/płynu.
Opublikowano
Zapowietrzył się układ chłodzenia.Mogłeś mieć słabo dokrecony korek zbiornika wyrównawczego.
Opublikowano
tak troche OT ale o ile wiem nie dolewa się wody do zgaszonego rozgrzanego silnika, chyba ze jest ciepła
........srebrne beem wjeżdża na teren........