Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wybojach strasznie hałasuje mi klapa dzwoni/chrobocze - no straszny hałas. Wystarczy nawet przerwa dylatacyjna na moście żeby lekko zadzwoniło (chociaż nie jest to odpowiednie określenie tego dźwięku). Nie wiem czy to sama szyba czy cała klapa tak hałasuje, możne ktoś rozwiązał już taki problem?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
ja miałem podobnie, co prawda w E39 ale tam jest z tego co pamiętam podobnie. U mnie waliła sama szyba, wystarczyło ją dociągnąć do uszczelki dokręcając trzpień zamka
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
tablica, zamek , szyba , narzedzia, panel, przewody w klapie, przyczyn jest wiele....
KAŻDY SAMOCHÓD MA COŚ W SOBIE , B M W MA WSZYSTKO....
Opublikowano
tablica, zamek , szyba , narzedzia, panel, przewody w klapie, przyczyn jest wiele....

tablica, narzedzia i przewody - nie, mam nadzieje, że to to samo co u kolegi w e39 - jutro sprawdzę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po dociagnięciu szyby może jest lepiej może nie, nie zauważam róznicy. Wydaje mi się to cała klapa lata i tak hałasuje. Można coś pokombinować przy zamku żeby lepiej się trzymała?
Opublikowano

przejrzyj wszystko dokładnie, najlepiej wsiądź do bagażnika i poszarp czym się da

najdziwniejszych przyczyn może być tysiące kiedyś w samochodzie wpadła mi piłka golfowa pod zbiornik gazu i w zakrętach coś dziwnie hałasowało też trochę minęło zanim znalazłem

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
U mnie halasuje i juz nie wiem jak to naprawic, za to wiem co dokladnie. Wystarczy ze zamiast otwierac klape to lekko zaczne ja unosic i sa duze luzy. Probowalem wielu rzeczy i nie udalo mi sie usunac halasu :/
Opublikowano
Rozwiazałem problem, trzpień którego "łapie sie" zamek w klapie jest przykręcony 2 śrubami imbusowymi, obniżyłem go trochę i teraz nie ma już hałasu, ale za to trzeba mocniej klapą trzasnać zeby się zamkneła.
Opublikowano
Rozwiazałem problem, trzpień którego "łapie sie" zamek w klapie jest przykręcony 2 śrubami imbusowymi, obniżyłem go trochę i teraz nie ma już hałasu, ale za to trzeba mocniej klapą trzasnać zeby się zamkneła.

To już wiem dlaczego muszę tak pierdyknąć klapą :mad2:

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !