Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko w czasie jazdy nawigacja sama się resetuje po czym znika. Wygląda to tak, w czasie jazdy robi się biały ekran, potem ekran sie restartuje, włącza się logo BMW i z powrotem włącza się komputer ale po wejsciu w opcję nawigacja podawana jest informacja o braku płyty w czytniku mimo ze płyta się w nim znajduje.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem?

• 3 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Lub porysowana płyta.
Opublikowano
moim zdaniem chodzi tu o temperature, chodz moge byc w bledzie...

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
Zarówno może być właśnie zabrudzony laser , tak samo jak płyta może być już strasznie porysowana i kolega ajlb napisał coś o zbyt niskiej temperaturze i o dziwo coś w tym jest . W mojej poprzedniej bemce miałem mk3 i gdy zdarzyło jej się stać raz na ruski rok na polu gdy byłem w odwiedzinach i temperatura sięgała do nawet -13 stopni to po odpaleniu navi się włączyła ale był dokładnie taki sam objaw jak u ciebie . Pomimo że auto stało w miejscu to przez pierwsze parę minut potrafiła się zresetować i gdzieś za piątym razem już działała dłużej , podczas jazdy też się resetowała ale rzadziej a po około 30 minutach chodziło wszystko dobrze . Następnym razem gdy musiałem ją zostawić na zewnątrz wyjąłem czytnik z samochodu włożyłem rano przed jazdą i jak ręką odjął więc coś w tym jest :cool2:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Sprawdź czy zasilanie czytnika gdzieś nie znika, czy kostki nie luźne, zasniedziałe, bezpieczniki.... Moje auto nocuje na dworze czasem przy -22, a i w dziury zdażało się wpaść aż dobiło na maxa i nigdy nic się nie wyłączyło, zresetowało, muliło, nie wyświetlało, zaskakiwało po którymś tam razie...itp. :cool2:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam pytanko w czasie jazdy nawigacja sama się resetuje po czym znika. Wygląda to tak, w czasie jazdy robi się biały ekran, potem ekran sie restartuje, włącza się logo BMW i z powrotem włącza się komputer ale po wejsciu w opcję nawigacja podawana jest informacja o braku płyty w czytniku mimo ze płyta się w nim znajduje.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem?

Również miałem ten problem, resetował się komputer tylko i wyłącznie w moim mieście, jak gdzieś jechałem w dalszą trasę, nie było problemu. Jak się okazało, była to porysowana płyta, wystarczyło nagrać nową i problem zniknął.