Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec nie mam co narzekac ! moja bierze w miescie w olbrzymich korkach ( Kopenhaga ranem )max 12 L/100 , a jak tylko wyjade na luzna droge to spada do 8 L/100 .

Zreszta auto wazy 1850 kg , wiec nie mam powodu do zmartwien .

Ostatnio ( wczoraj , 17.12.08 ) jechalem dluga droge i na calym baku dojechalem 1100 km . Trasa Helsinborg - Stockholm i spowrotem . Dodaje ze to bez zimnego startu , to byla ciagla jazda . W mojej E39 530i max zasieg troche ponad 600 km .

Opublikowano
u mnie 3.0 d w e60 automat.lato na 18 kolach tylko miasto zal.klima 12-13 ..zima kola 16. tylko miasto 11,5 do 12 l w trasie od 7,5 autostrada do 160km/h 8-8,5 l przy 200 srednio ok 10 l podam wam przykladowo podkresle ze sprawdzone w praktyce..tigra 1,4 miasto 12 l,passat 1.6-11 l, golf4 1,4 ok 10,5 l wszystko manual wiec chyba bmw z 3,o d nie jest tragicznie
Opublikowano

Witam kolege "530e60"

Troche mnie to rozchmurzylo jak napisales o tych innych markach .

To w takim razie nasze Bimmery to ekonomiczne furki kontra ich waga .

A juz myslalem ze sa jedne z bardziej zarlocznych .

Znaczy te starsze byly ale widocznie BMW zrobilo postep .

Opublikowano
u mnie 3.0 d w e60 automat.lato na 18 kolach tylko miasto zal.klima 12-13 ..zima kola 16. tylko miasto 11,5 do 12 l w trasie od 7,5 autostrada do 160km/h 8-8,5 l przy 200 srednio ok 10 l podam wam przykladowo podkresle ze sprawdzone w praktyce..tigra 1,4 miasto 12 l,passat 1.6-11 l, golf4 1,4 ok 10,5 l wszystko manual wiec chyba bmw z 3,o d nie jest tragicznie

dodam jeszcze z własnego doświadczenia (wszystkie spalania w jeździe miejskiej)

laguna 3.0 V6 - 18 litrów

range rover sport 4.4 V8 - 27 litrów

cinquecento 700 - 8 litrów :mrgreen:

Opublikowano

218KM manual

MIASTO

na krótkich odcinkach gdy silnik sie nie nagrzeje:

-delikatna jazda raczej nie mniej niż 11l/100km

-dynamiczne przyśpieszanie ok13l

przy nagrzanym silniku:

-delikatnie ok10l

-dynamicznie ok11,5l

TRASA

przy prędkościach 180-240km/h na dystansie 1100km średnio 8,4l

Opublikowano
U mnie krótkie odcinki na zimnym silniku w mieście i 320d M47N spala 8l/100km. Podczas ujemnych temperatur i częstego włączania/wyłączania silnika spalanie wzrosło do 9l/100km. Latem w mieście wychodzi nie więcej niz 7,5litra/100km.

Kolega pyta o spalanie e60 a nie e46 no i o silnik 3.0 a nie 2.0.

Opublikowano

530d, 270KM,manual, 8.2L, średnia z 80kkm

535d, 320KM,manual, 9.7L, średnia z 50kkm

745d, 330KM,automat, 11.4L, średnia z 10kkm

Jazda mieszana, 1/3 warszawskie korki, 2/3 trasa

Pzdr,

Opublikowano
Jak facet troszku butuje na zimnym i do tego krótkim odcinku to normalka spalanie 15l. Mam 3,0i srednie spalanie na ponad 10tyskm 9,8l. Nie patrze czy to korki i miasto czy tez trasa. :worried:

Gdy bym butował to bym się nie dziwił,a ja zaledwie muskam po gazie

czasami czuje się jak emeryt :mrgreen:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Jak facet troszku butuje na zimnym i do tego krótkim odcinku to normalka spalanie 15l. Mam 3,0i srednie spalanie na ponad 10tyskm 9,8l. Nie patrze czy to korki i miasto czy tez trasa. :worried:

Dziś cały dzień latałem głownie w korkach to spalanie podskoczyło mi do 15.8l :evil:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Dziś cały dzień latałem głownie w korkach to spalanie podskoczyło mi do 15.8l :evil:

tak sobie myślę że jak by mi paliła ok15 i z hakiem to bym zmienił na 550i

hej