Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DAS (http://www.das.pl) i po problemie.

podstawowa sprawa na jakiej TU bazuja to niewiedza poszkodowanych. zanizanie na piewszy strzal jest norma, bo nic im to nie szkodzi ze sprobuja. a 90% osob nie drazy tematu tylko podpisuje to co im sie podsuwa pod nos, jest to standard - nastapila szkoda i juz nastepnego dnia moze zadzwonic do ciebie TU omamiajac cie ze juz wszysko gotowe, pieniadze na ciebie czekaja i tylko tu podpisik i po sprawie.. a papier na ktorym stawiasz podpisik zawiera klauzule ze zrzekasz sie wszelkich roszczen. wyobrazcie sobie, ze do znajomego zadzwonili dzien po szkodzie ze ma zdecydowac czy gotowka czy faktura.. a nie bylo przeciez nawet wyceny!! to bylo dzien po stluczce!!

Opublikowano
Takie działanie jest oczywiste - im niższa wypłata odszkodowania, tym większy zysk dla ubezpieczyciela - a kto będzie sobie sam obniżał zarobki? W przypadku OC liczy się tylko cena - bo i tak z tego ubezpieczenia ja nic nie dostaję. W przypadku AC jest inaczej - opinie teraz szybko się rozchodzą i oszukujący ubezpieczyciel szybko będzie tracił klientów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
DAS (http://www.das.pl) i po problemie.

Poczytaj opinie w necie na temat DAS. Wcale nie jest tak różowo. Sporo negatywnych opinii.

Przykłady opinie:

Witajcie.Jestem Z Wrocławia. Miałem polisę DAS od kilku lat a jak miałem kłopoty to nic nie pomogli. Pierwsze wytłumaczenie że list nie doszedł ze zgłoszeniem. Jak wysłałem poleconym to forma była nie odpowiednia a jak zadzwoniłem to odebrał ktoś kto miał może z 19lat i powiedział wprost że on tu jest tylko od odbierania telefonu i zapisywania numerów. Zapisał nr i obiecał że oddzwoni prawnik. Nic takiego nie było a ja po miesiącu zrezygnowałem już z proszenia się.Wcześniej zadzwoniłem do Pani która mi to g...... sprzedała na słodko mówiąc jakie to fajne. Podała mi łaskawie nr tel do prawnika a on powiedział mi 150zł za 30min porady.

W moim przypadku DAS wyslal pismo do TU wzywajace do wypłaty odszkodowania i udzielenia odpowiedzi w ciagu 14 dni.

Niestety TU zignorowalo to wezanie i DAS NIC WIECEJ NIE ZROBIL.

Po wyplacie odszkodowania poprosilem DAS o wystapienie o odsetki za zwloke od TU.

Odpowiedz byla zalamujaca:

DAS wyrazil zadowolenie ze otrzymalem odszkodowanie!!! O odsetki nie bedzie wnosil bo sprawa pewnie skonczylaby sie w sadzie a koszty sa w dysproporcji do wielkosci odsetek.

(odsetki za 30 dni od kwoty okolo 56000zł)

Dla zainteresowanych moge podeslac pismo z DAS (rewelacja)

Opublikowano
o BMW tez slyszalem wiele niepochlebnych opinii... w kazdej firmie zdarzaja sie wpadki i niezadowoleni klienci, ale to co oferuja w wiekszosci wypadkow zamyka TU (i nie tylko) droge do wyludzen... sa tez na tym swiecie zli prawnicy i na takiego tez mozna trafic, co nie zmienia faktu ze wiekszosc rozpraw z TU z udzialem prawnikow jest wygrana.. DAS to przyklad, jak sie chce to mozna wynajmowac prawnikow po fakcie jesli kogos stac.