Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem całe forum i nie widzę takiego tematu (chyba, że nie umie szukać).

Mam pęknięte szkło w reflektorze przez co skorodował odbłyśnik, muszę wymienić cały reflektor - jak to zrobić żeby czegoś nie uszkodzić?

:modlitwa:

Opublikowano
Zapewne chodzi ci o reflektor od długich,Reflektor trzyma się na trzech zaczepach,musisz przekręcić te plastiki z tyłu lampy i reflektor wychodzi.Najlepiej zrób to na wyjętej całej lampie,ędzie łatwiej tam się dostać.
Nur bmw e32
Opublikowano
no dokladnie jak kolega mowi- latwiej bedzie wyciagnac cala lampe i pozniej wlozyc spowrotem. aby wyciagnac to odpinasz wtyczki od swiatel, pozniej sciagasz grill i kratke wokol reflektora- zobaczysz tam plastikowe srubki, pozniej masz 4 duze sruby na krzyzak- odkrecasz je i masz caly reflektor w reku:) pozniej juz zobaczysz jak wypiac lampy- pamietaj ze silniczki od reglacji swiatel mijania sie spina a nie wykreca! pozdrawiam
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi!

Dokładnie - chodzi o reflektor od długich od strony kierowcy.

A mam jeszcze jedno pytanko czy gril od dołu jest przykręcony, czy może są tam jakieś zaczepy?

Opublikowano
grill na dole przy zderzaku na zewnętrznych krawędziach jest na plastikowych zaczepach, trzeba je podważyć do góry i grill wychodzi oczywiście jeśli masz też odpięte zaczepy środkowe.